CHP Konak İlçe Örgütü, ÖTV zamlarını yastık ve el arabasıyla protesto etti. Yastık altında altın olmadığını göstermek isteyen kadınlar, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında yastıklı eylemlerini gerçekleştirdi.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP Konak İlçe Örgütü, son yapılan ÖTV zamlarını protesto etti. Partililer, ayrıca iktidar tarafından, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için başlatılan projeye tepkisini yastıklarıyla gösterdi. Yastık altının boş olduğunu göstermek için yastıkları havaya kaldıran kadınları, çevredeki vatandaşlar da ilgiyle izledi. İlçe Başkanı Şakir Başak, 15 yıllık AKP iktidarının ekonomik açıdan ülkeyi getirmiş olduğu durumum vahim olduğunu ve bunun 80 milyon insanın hayatına etki ettiğini gördüklerini söyledi. Bir ülkede saraylar büyüdükçe halkın büyümediğini belirtti.

ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

Şu anda Türkiye’nin en zengin yüzde 20’lik kesimiyle en yoksul yüzde 20’lik kesimi arasında 7 kat fark olduğunu kaydeden Başak; “En zengin yüzde 10’luk kesim ile en yoksul yüzde 10’luk kesim arasında 14 kat fark var ve bu fark günden güne artmakta. Bu da gelir adaletinin ne kadar adaletsiz olduğunu göstermekte ve bu gelir adaletsizliği 15 yıllık AKP iktidarının en uç noktaya geldiğini göstermekte” dedi. Bu gün Türkiye servet dağılımına bakıldığında en zengin yüzde 1’lik kesim yüzde 50’lik serveti elinde tuttuğunu söyleyen Başkan Başak, ‘Yani bir avuç insan tüm kaynakları eline almış ama 80 milyon bu kaynaklara erişmekte zorlanıyor. İnsanlar geçim sıkıntısıyla yaşamaya çalışırken üstüne üstlük son ÖTV zamlarıyla insanların hayatı daha da zorlaştı’ ifadelerini kullandı.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_10/2017_10_05/1714155/zmir_chp_lilerden_mtv_zammi_protestosu.mp4

TOPLUM BUNALIMDA

AKP iktidarının, üreten bir siyaset değil tüketen bir siyaset anlayışını ülkede hakim kıldığını savunan Şakir Başak; “İşsizlik hat safhada. 6 milyon işsizin olduğunu ve enflasyonun iki haneli rakamlarla sabitlenmesinin ana nedenlerinden birisinin saray ekonomisini refah içinde tutmaktır. Saray anlayışının getirdiği durum budur. Bugün toplumun geldiği nokta toplumsal barışın ortadan kalktığı, ekonominin dibe vurduğu getirilen eğitim sisteminin eğitimsizlik sistemi olduğu yani kısaca ülkenin bulunmuş olduğu durum yolsuzluk, umutsuzluk, istikrarsızlık içinde bunalıma girmiş bir toplum” dedi. Şimdi 15 yıllık AKP iktidarının, bu ekonomik istikrarsızlık ve bu kara tablonun bedelini 80 milyonun üzerine yüklediğini söyleyen CHP’li Başak, şunları dile getirdi: “Bir yandan emekçinin cebine el atarak dar ve orta gelirli memurun, işçinin vergisini arttırıyorsunuz. Buda yetmiyormuş gibi özgürlük peşinde olan gençlerin internetine yeni vergiler getiriyorsunuz.”

Yastık altı boş

Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasını isteyen İktidarı eleştiren Şakir Başak; “O kötü gün için ayırdıkları çeyrek altınları 15 yıllık AKP iktidarında vatandaşlarımız harcadılar, sünnet düğününde harcadılar , nişanlarında harcadılar, düğünlerinde harcadılar, okul masraflarında harcadılar. Şimdi düğüne davetli insanlar bırakın çeyrek almayı yeni çıkarılan 1 gram altını takmakta zorlanıyor, bırakın tasarruf edip çeyrek altını yastık altına koymayı, geçimini tam olarak sağlayamıyor. Türkiye de çeyrek altınların yerini alan gram altınlar bastırılarak, Türk toplumunda olmayan gram altın çeyrek altın yerini almıştır” ifadelerini kullandı.