MHP Buca eski İlçe Başkanı Ali Karakuş, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı'nın talimatıyla iş yerinin 200 kişiyle basıldığını öne sürdü. Karakuş, Şanlı hakkında şikayetçi oldu.


Haber / Umut KARAKOYUN

karakusMHP'de, olağanüstü kurultay için imza verilmesi süreciyle başlayan gerilim, Meral Akşener'in parti kurması ve bu partiye katılmak için MHP'den isitifaların yaşanmasıyla tavan yaptı. İzmir'de de kurultay yapılmasını isteyen ve imza verenler kervanına katılan Buca eski İlçe Başkanı Ali Karakuş, Genel Merkez tarafından görevden alındığını öğrenince, tebligat eline ulaşmadan yönetimi ile birlikte istifa ettiğini açıklamıştı. Olağanüstü kurultay krizinin parti içerisindeki yansımaları hayli uzun sürdü. Her ne kadar görevinden istifa etse de MHP içerisinde etkinliğini sürdüren Karakuş, Buca'daki işyerine MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı'nın talimatı ile bazı ilçe başkanlarının organize bir şekilde kendisine saldırdığını ileri sürerek, dava arkadaşları hakkında şikayetçi oldu. Yasal haklarını sonuna kadar kullanmakta kararlı olan Ali Karakuş, ofisinin 200 kişi ile basıldığını ileri sürdü. Karakolda ifade verdikten sonra MHP'liler hakkında şikayetçi olan Karakuş, olayın ülkücünün ülkücüye kurduğu bir pusu olduğunu kaydetti.
Sayit Şanlı'nın kendisi hakkında sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiğini söyleyen Ali Karakuş, kendisine saygı duyan ilçe başkanlarının saldırısına uğradığını belirtti. MHP kulislerinde, iş yeri baskınında darp edildiğini savunan Karakuş'un şikayetini geri alabileceği konuşuluyor. MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı ise Karakuş hakkında konuşmak istemedi. Şanlı, işyeri baskınına dair bilgisi olmadığını söylerken, Ali Karakuş'un adını bile anmak istemediğini ve muhatabı olmadığını belirtti. MHP'lilerin davasının ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil.