Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, CHP'ye tepki gösterip, cezaevinde bulunan, HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a af istemenin şehit polis memuru Fethi Sekin ve Üniversite Öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katillerine af istemekle eşdeğer olduğunu söyledi.

MHP Gaziemir İlçe Teşkilatının düzenlediği iftar programına katılan MHP İl Başkanı Necat Karataş, MHP adaylarının İzmir'i ve İzmirlileri her konuda temsil etmeye hazır olduğunu söyledi. Adayların seçim alanlarında vatandaşlara bıkmadan usanmadan gerçekleri anlattıklarını kaydeden Karataş, "MHP kurulduğu tarihten bu yana Türk Milleti için vardır. Şimdi Türkiye için daha çok mücadele etme, daha çok kenetlenme vaktidir. Bizim derdimiz Türkiye ve Türk Milletinin geleceğidir. İşte bıkıp usanmadan anlattığımızda budur. Vatandaşlarımız doğru olanı elbet görecek ve ona göre kararını verecektir" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yüce anlamlar yükleyerek kurduğu bir parti olmaktan uzaklaştığını öne süren Karataş, konuşmasında sert ifadeler kullandı. CHP'nin günümüz yöneticilerinin terör gruplarıyla iç içe ve bağlantı halinde olduğunu iddia eden MHP İl Başkanı Necat Karataş, "Türkiye Cumhuriyetini kuranlar Atatürk ve silah arkadaşlarıdır, Türk Milletidir. Atatürk'ün kurduğu devleti, Cumhuriyeti yıkmak amacında olan terör örgütlerinin siyasi temsilcisi Demirtaş'a af istemek, Atatürk ve Cumhuriyetle bağdaşmaz. Bu nasıl Atatürkçülüktür? Demirtaş'a af istemek, İzmir Adliyesi önünde teröristlere göğsünü siper ederek hayatını kaybeden şehidimiz Polis Memuru Fethi Sekin ve hunharca katledilen ülkücü üniversite şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katillerine af istemekle aynı anlamı taşımaktadır. Seçim sürecinde çıplak gözlerimizle gördüğümüz bir gerçek var, o da Cumhur İttifakı karşısında olanların şaibeli, şüpheli ve gizli emellerin planladığı yapılar olduğu. CHP'nin bu grubun yanında olması ve terör suçlamasıyla cezaevinde bulunan HDP adayına af istemesi gerçekten düşündürücüdür" dedi.