MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "SİHA'lar ve İHA'lar sayesinde teröriste göz açtırılmamasından rahatsız olan muhalefet anlayışını kınıyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesini şikâyet ederek batıya şirin gözükmeye çalışan CHP'nin tuttuğu yol yanlıştır. İçindeki terörist sevicileri temizlemediği takdirde CHP işbirlikçi parti yaftası yemeye mahkum kalacaktır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, yazılı bir açıkalama yaparak, Irak ve Suriye'ye yapılan silah yardımının, ABD için yatırım aracı olduğunu savundu. ABD'nin, terör örgütlerine silah yardımında bulunduğunu belirten Çetin, "Gün geçmiyor ki, ABD'nin Suriye'deki terör örgütlerine ağır silahlar ve zırhlı araçlar gönderdiğine ilişkin yeni haberler gelmesin. Türkiye'nin yıllardır mücadele ettiği kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD ve YPG gibi örgütlere ve bunların birlikteliğinden oluşan Demokratik Suriye Güçleri'ne ABD yönetimi gizleme gereği duymadan silah vermeye devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nin IŞİD'e karşı savaşmak bahanesiyle bugüne kadar Suriye'deki terör örgütlerine binlerce tır ağır silah verdiği resmi açıklamalardan anlaşılmaktadır. Bu yardımlar arasında doçkalar, havan topları, ısı güdümlü füzeler, tank savarlar, zırhlı hummer araçları, ağır silahlar, 4x4 jipler ve vinçler yer almaktadır. Türkiye'ye her silahı satmayan ABD, terör örgütlerine karşı çok cömerttir" dedi.

"ABD'NİN ASIL NİYETİ, TÜRKİYE'YE KARŞI VEKALET SAVAŞI YÜRÜTMEK MİDİR?"

Terör gruplarına verilen silahların Pentagon bütçesinden de karşılandığını kaydeden MHP'li Çetin, şöyle devam etti: "Son olarak iki bağımsız kuruluş olan Organize Suç ve Yolsuzluk Bildirim Projesi ve Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı'nın duyurduğuna göre; ABD ülkesindeki silah üreticilerinin talebe yetişememesi üzerine, Suriye'deki grupları silahlandırmak için Doğu Avrupa ve diğer eski Sovyet ülkelerindeki silah tedarikçilerinden de yararlanmaktadır. Söz konusu raporu hazırlayanlar, bu silahların büyük çoğunluğunun PKK/YPG'ye verildiğini ifade etmektedir. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon bütçesinden karşılanan bu silahların önemli bir kısmının Irak üzerinden ulaştırılması ise manidardır. ABD silah ve para yardımında Irak'ın kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyini birbirinden ayırmadığını göstermektedir. Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan silah yardımı aslında ABD çıkarları için yatırım anlamı taşımaktadır. ABD'nin IŞİD ile mücadele bahanesiyle Ortadoğu'yu adeta cephaneliğe çevirdiği ortadadır. Ancak bu kadar silah ve silahlı örgütün IŞİD ile mücadeleyi aşan bir amaca hizmet ettiği de çok açıktır. IŞİD ortadan kalktığında bir orduya yetecek sayıdaki silahın namlusu nereye dönecektir? Kahraman güvenlik güçlerimizin ülkemizde göz açtırmadığı terör örgütü mensuplarının Irak'tan sonra Suriye'nin kuzeyinde de düzenli ordu haline dönüşüyor olması dikkatlerden kaçmamalıdır. ABD sınırımızın dibinde hem Irak'ta hem Suriye'de iki yeni ordu kurmakta ve teçhizatlandırmaktadır. Bu silahlı yapılanmaları bütün imkânlarıyla organize eden ABD'nin asıl niyeti, Irak ve Suriye'den sonra beslediği terör örgütleriyle Türkiye'ye karşı vekâlet savaşı yürütmek midir?"

SİHA tartışması üzerinden CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Çetin, "Ülkesini yabancı güçlere şikâyet eden işbirlikçi zihniyetin bir benzeri ne yazık ki Türkiye'de de mevcuttur. Devletimizin terörle mücadelesini karalayarak ve Türkiye'de sanki siviller hedef alınıyormuş algısı oluşturarak dünya kamuoyuna mesaj vermeye çalışan muhalefet anlayışının kimlere hizmet ettiği ortadadır. MİT tırlarını dillerine dolayanların ABD'nin terör örgütlerine ulaştırdığı binlerce tır dolusu silahtan hiç söz etmemesi düşündürücüdür. Muhalefet yapayım derken ölçüyü kaçırıp Türkiye'ye muhalefet etmek, Türkiye'nin düşmanlarına hizmet edecek söylem ve eylemlerle iktidara hazırım mesajı vermek bizim kitabımızda yoktur. MHP Türk milletinden yana taraftır. SİHA'lar ve İHA'lar sayesinde teröriste göz açtırılmamasından rahatsız olan muhalefet anlayışını kınıyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesini şikâyet ederek batıya şirin gözükmeye çalışan CHP'nin tuttuğu yol yanlıştır. İçindeki terörist sevicileri temizlemediği takdirde CHP işbirlikçi parti yaftası yemeye mahkûm kalacaktır" dedi.