MHP İzmir İl Teşkilatı, 12. olağan kongresini tamamladı. Üçüncü kez başkan seçilen Necat Karataş, yönetim kurulu sayısını 65 kişiden 85 kişiye yükseltti.


Haber/Umut KARAKOYUN

MHP İzmir İl Teşkilatı, tek adaylı 12. olağan kongresini tamamladı. Mevcut Başkan Necat Karataş'ın yeniden seçildiği kongre, partinin en yüksek delege oyunun kullanıldığı kongre olarak kayıtlara geçti. MHP'nin yeni yönetim kurulu listesi de genişledi. 2015 il kongresinde asil ve yedek olmak üzere toplamda 65 kişilik olan yönetim kurulu sayısı, bu kongrede 85'e yükseltildi. 14 kişilik İl Disiplin Kurulu üyeleri ile birlikte bu sayı, 99'u buldu. Görev dağılımının önümüzdeki günlerde yapılacağı MHP'de, yeni kadronun ilk ve tek hedefi 2019'da yapılacak; yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Altınkeser, mevcut yönetimdeki isimlerin büyük çoğunluğunun, yeniden yönetime alındığını açıkladı. Sağlık sorunları ve iş nedeniyle yönetime giremeyenlerin yerine yeni isimlerin geldiğini söyleyen Altınkeser, yönetim listesinin uzun ve yorucu bir mesainin ardından şekillendiğini belirterek; “Ülkücü hareketin içinden, MHP'nin içinden gelen heyecanlı, dinamik arkadaşlarımız ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Yapılacak olan yeni görevlendirmelerin ardından, oluşan ekiple birlikte 2019 seçimleri için çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Bahadır Altınkeser; “MHP'nin tüm enerjisini sahaya yansıtabilecek bir kadro oluşturduk. Belki her seçim böyle şeyler söyleniyor ama bu kez biz gerçekten çok ciddi bir yönetim oluşturduk. Davasına inanan, liderine inanan, sadakatinden şüphe etmediğimiz arkadaşlarımızla birlikte yola çıkıyoruz. Ve önümüzdeki günlerde yapacağımız siyasi çalışmalarla bunu İzmir'e de göstereceğiz” açıklamasında bulundu. Umut KARAKOYUN

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu

Başkan Necat Karataş’ın Yönetim Kurulu Asil listesi şu isimlerden oluştu:
Veysel Şahin, Sayit Şanlı, Ali Peynirci, Şevket Alptekin, Avni Güngüler, Serdar Seçgin, Süleyman Bozkurt, Bahadır Altınkeser, Latif Alaboğa, Fikri Atılbaz, Fikret Türkyılmaz, Kamil Karslı, Salim Arduçlu, Taşkın Işık, Yusuf Çoban, Levent Gülebastı, Merih Cerit, Seyit Ali Aslan, Bahattin Koyuncu, M. Osman Ölmez, Adem Akkaş, Adil Özyiğit, Rıza Palamutçu, Fatih Şimdi, Ahmet Emekli, M. Emin Yaramış, Bahri Zümrütoğlu, Cihan Demir, Recep Genç, Ömür Yetimoğlu, Erol Kaşıkara, Ahmet Coşar, Muhammet Şahin, Namık Tuncer, Abdullah Şahin, Mehmet Çelik, Cihan Andaç, Hakan Pirbudak, Abdullah Soylu, Sabri Çoruh, Mustafa Haspolat ve Alper Başer.