Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı’nda adaylık listesinde ikinci bölge dördüncü sırada listede yer alan Murat Koç, adaylıktan çekildi.
İkinci bölge dördüncü sıradan aday gösterilen eski İzmir Milletvekili Koç, istifa etti. Yeni listeyi MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş Facebook hesabından paylaştı. Yüksel Güven, listeden kendi isteğiyle çıkan Koç'un yerine son sıraya yazıldı.
Murat Koç'a geçen dönem de parti yönetimi tarafından vefasızlık yapılmış ve 7 Haziran seçimlerinde İzmir 2. Bölge'den 2. sırada listede yer alan ve seçilen Murat Koç ile 1. Bölge'de 2. sıradan seçilen Aslan Savaşan'ın yerine kadın adaylar listeye konmuştu. Ancak İzmirli seçmen ve ülkücü camia buna tepki göstermiş ve MHP'nin İzmir'de 4 olan milletvekili sayısı 2'ye düşmüştü.

HABERİ MEKKE’DE ALMIŞTI


7 Haziran seçimlerinde 2. Bölge 2. sıradan aday gösterilen ve seçilerek meclise giden Murat Koç, 1 Kasım listesinde 3 sıraya kaydırıldığı haberini Hac görevini yerine getirmek için gittiği Mekke’de almıştı. Koç, “Hakkımızda hayırlısı. Üzülmemek mümkün değil. Ben İzmir’e hizmet etmek için milletvekili olmuştum. Bu kısa dönem askerlik gibi oldu. Çeyrek dönemde elimizden geldiği kadar hizmet ettik. Güzel projelerimizi de oldu. Daha yapılacak çok şey var aslında. Ama önümüzü kesmeyi düşünenler de var” demişti.
Murat Koç en zor zamanlarında bile MHP'yi terk etmeyen ender isimlerden biri olarak tanınıyor. Buna rağmen son iki seçimdir kendisine yapılan vefasızlık sonunda bu tecrübeli siyasetçiyi de adaylıktan istifa noktasına getirdi.

Konuyla ilgili yazı için:

https://gazetedokuzeylul.com/icinize-siniyor-mu/