İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,katıldığı bir televizyon programında 'ittifak' açıklamasında bulundu.

Akşener, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkes kendi adaylarını çıkarmalı. CHP, AKP ve biz çıkaracağız keşke MHP de çıkarsa diğer partiler de çıkarsa. CHP ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Ortak aday olur musunuz?” derseniz kesinlikle hayır derim" ifadelerini kullandı.

Küçükkaya’nın sorularını cevaplayan Akşener’in açıklamaları şöyle:

“İYİ Parti gündemin ana konusu oldu. Her kanalda İYİ Parti konuşuluyor fakat bizden kimseye yer verilmiyor. Bir de diyorlar ki tutmadı, tutmadı. Tutmadıysa neden her gün bizi konuşuyorlar.
FETÖ destekliyor iddiaları başarısız oldu. En son daha ilginç bir iddia var o da Tayyip Beyle görüşmüşüz. İşin garibi şimdi de Tayyip Bey’in proje partisi olduk. Kendisiyle en son görüşmem hakkımda atılan iftiraların ardından kendisi ve eşi hanımefendiyle bir görüşmemiz olmuştu.
Bizim pozisyonumuz birinci öncelik Türkiye'nin çıkarı tüm partilerin ve şahısların çıkarından üstündür. Ben sayın Erdoğan'ın düşmanı değilim. Erdoğan'ın başkaları tarafından dayak yemesini istemem ama Cumhurbaşkanının Türkiye'deki herkesin cumhurbaşkanı olmasını talep ederim.

“Semih Yalçın'ın “İYİ Parti proje partisi” açıklamalarına ne diyorsunuz?

“İp konusunda, ip atma konusunda uzmandır kendisi. Bunu Semih Yalçın'a sormak gerek. O kimin ipini tutuyor. Bizim partimizin ismi İYİ Parti. Bir kısaltması yok. Genelde apsürt konuşmaları olan bir arkadaştır ben ciddiye almıyorum.

“İTTİFAK AÇIKLAMASI

Bahçeli'nin “AKP ile her türlü adımı atarız” sözlerine ne diyorsunuz siz ittifak yapacak mısınız?

Şu andan bir şey söylemek çok erken. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkes kendi adaylarını çıkarmalı. CHP, AKP ve biz çıkaracağız keşke MHP de çıkarsa diğer partiler de çıkarsa. CHP ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Ortak aday olur musunuz?” derseniz kesinlikle hayır derim. Arkadaşlarımız beni aday gösteriyor. İlerleyen zamanda belki daha parlak bir aday çıkarıyoruz bunu zaman gösterecek oturup konuşacağız. Ama ben iddialı bir adayım. Yüz bin imza ile geleceğim.”