CHP Emek Büroları, 12 Ağustos'ta Kuşadası'nda düzenlenecek ve bir gün sürecek olan Çalıştay'da buluşacak. Ege Bölgesi'ni kapsayacak olan Çalıştay'da, önümüzdeki sürece ilişkin yol haritası belirlenecek.


Haber/Umut KARAKOYUN

CHP'nin; emek kesiminin sorunlarına bilfiil müdahil olamak, hak temelli yasal eylemlere katkı sunmak, CHP’yi emek alanına sokmak ve eylemlere katkı sunulmasını sağlamak için kurduğu Emek Büroları, Kuşadası'nda bir araya gelecek. 12 Ağustos'ta bir gün süreyle yapılacak olan Çalıştay'da, büroların bundan sonraki yol haritası belirlenecek. Ege Bölgesi'ni kapsayan Çalıştay'a İzmir'de 26 ilçede bulunan Emek Büroları yürütmesinde görevli olan isimler katılacak. Sabat 10.00'da başlayacak Çalıştay, 16.00'da sona erecek. Emek Büroları'ndan Sorumlu CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı İsmet Basmacı, yapılacak Çalıştay'da, emekçilerin sorunları ve sorunların çözümü için geliştirilecek formüllerin masaya yatırılacağını açıkladı.

EMPATİ KURMAYA BAŞLADIK

Emek Büroları, Çalıştay'ta kendi sorumlu oldukları alanlarda yaptıkları çalışmalar hakkında brifing verecek. Emek Büroları kurulduktan sonra, emekçilerle daha çok bir araya geldiklerini ve onların sorunlarını dinleme şansı yakaladıklarını söyleyen İsmet Basmacı; “Onlarla empati kurmaya başladık. Emekçilerle birlikte onların hayatlarına daha yakından baktık ve yaşadıları sorunlara bire bir şahit olduk” dedi. Yapılacak olan Çalıştay'a, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da katılacak. Emekçilerin sorunlarını her zaman duyduklarını dile getiren İsmet Basmacı, onlarla bir araya gelmeye başladıktan sonra bakış açılarının daha da netleştiğini kaydetti. Basmacı; “Fiilen işin içerisine girdiğimizde, daha önce gördüğümüz manzaranın arka planında kalan gerçeklerle yüz yüze geldik. Bizzat onların sorunlarını gördük ve yaşadık” dedi.

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Her kesimden her görüşten emekçilerle bir araya geldiklerini açıklayan Basmacı, bütün insanların emek ekseninde buluşmasının daha kolay olduğunu anlattı. Emek Bürosu çalışması için de 'Müthiş bir çalışma başlattık' ifadelerini kullanan Basmacı, alın teri ile çalışan insanlarla empati yapabilme imkanı yakaladıklarını ve bunun da kendilerine başarı olarak döneceğini düşündüğünü kaydetti. İsmet Basmacı, şunları söyledi: “İnsanlara dokunmanın en güzel yolu bu tür çalışmalardan geçiyor. Günü birlik çalışan kiralık işçiler var. İşsiz emekçiler var. Umarım bizden sonra da Emek Büroları devam eder. Yönetimler değişse bile Emek Büroları lağvedilmemeli. Bu büroların varlığı sağlanmalı hatta gerekirse parti tüzüğüne bile konulmalı. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da bunun tüzüğe konulması için elinden geleni yapacağının sözünü verdi.” Umut KARAKOYUN