CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nü değerlendiren partinin İzmir milletvekilleri korku duvarının aşıldığı noktasında birleşti. Vekiller artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylediler.


Haber / Umut KARAKOYUN

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlattığı ve İstanbul Maltepe'de yapılan mitingle son bulan 25 günlük adalet yürüyüşüne ilişkin CHP İzmir milletvekilleri izlenimlerini paylaştı. Bu yürüyüşün partiye çok şey kazandırdığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır; “Sadece CHP'liler yürüyüşe katılmadı. Daha önce asgari müştereklerde bir araya gelememiş insanlar adalet için bir araya gelip yürüdüler. Bu yürüyüşün en büyük kazancı şu: Adalet herkese lazım. Adaleti ortana kaldırdığınız zaman, onun solcusu, sağcısı, orta yolcusu diye bir şey olmuyor. Herkes zarar görüyor” dedi. Yürüyüş ve mitingin, 2019 seçimlerinde ciddi bir ses getireceğini, bir karşı ittifak oluşturacağı yönünde görüş belirten Bayır; “İktidara karşı adalet isteyen, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak isteyen insanların bir araya gelip sandıkta bir ortak cephe oluşturacaklarını düşünüyorum” dedi.

3 MİLYON KİŞİ KATILDI

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, adalet mitingine katılanların sayısını 3 milyonun üstünde olarak açıkladı. Kendisinin de geçmiş yıllarda mitingler yaptığını ve bu işlerden anladığını söyleyen Tuncay Özkan; “25 gün süren yolculuk bir kararlılığın ve bir inancın zaferi. İnsanlar inanç ve imanları ile, pek çoğu fiziksel gücünü zorlayarak yürüdüler. İnsanlar; demokrasi, adalet, özgürlük isteyen en güçlü siyasi kadronun ve en güçlü siyasi liderin CHP'de olduğunu gösterdiler. Mitinge katılanların sayısı 3 milyonun altında asla değil. Çok büyük bir başarı ile korkuyu kaldırıp çöpe attık. Türkiye; adalete, özgürlüğe, barışa ve demokrasiye bağlılığını tekrarladı. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü artık bir muhalefet bloğu oluştu. Bundan sonraki adım, Türkiye'deki karanlığın sonlandırılması olacak” dedi.

ORTADOĞU ÜLKESİ DEĞİLİZ

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yürüyüşün halka büyük bir cesaret verdiğini belirtti. AKP Hükümeti döneminde vatandaşların çok sıkıntı yaşadığını söyleyen Özcan Purçu, CHP'nin bu yürüyüş ile vatandaşı ve ülkeyi cesaretlendirdiğini savundu. Ülkenin bundan sonraki süreçte önünün daha aydınlık olacağını düşündüğünü açıklayan Purçu, şunlara dikkat çekti: “Bu ülke bir kişinin yöneteceği bir ülke değil. Burası Ortadoğu ülkesi değil, Türkiye Cumhuriyeti. Her kimlikten her gruptan inanın oluşturduğu bir ülkeyiz. Herkesin görüşü olmalı, bir kişinin yönettiği ülke istemiyoruz” dedi.

İzmirli olmaktan gurur duydum
guvenCHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de, adalet mitingine katılan vatandaşlara teşekkür etti.
Adalet mitinginin Türk siyasi tarihinde bir ilk olduğunu ve Türkiye’de 9 Temmuz’dan sonra çok şeyin değişime uğrayacağını ifade eden Güven; “Adalet mitingine katılan milyonlar, parti ayrımı yapmadan adalet ve Türkiye için Maltepe’deydi. Verilen mesaj çok açık, adalet için mücadele neyi gerektiriyorsa yapmaya hazırız” dedi. Açıklamasında mitinge katılan İzmirlilere teşekkür eden Güven, Gönüllü olarak İstanbul’daki mitinge giden İzmirlilerin adalete ve özgürlüğe olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdiklerini belirtti. Güven, açıklamasında şunları söyledi: “Hak, Hukuku, Adalet denince en hızlı refleksi veren İzmir, bu mitinge de gösterdiği katılımla kendi kimliğine yakışanı yapmış ve adaletten yoksun, hak hukuk tanımayan bir yönetim sergileyenlere cevabını bir kez daha vermiştir. Bir kez daha İzmirli olmaktan, İzmirlilerle yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duydum” dedi.