Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa ve Foça’da Cumhuriyet Halk Partisi örgütleriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İki seçimi de kazanacağız. Yeter ki oyunuzu kullanın, katılımı artırın ve sandıklara sahip çıkın. Başarının yolu bu üçlü formülden geçiyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki gün önce tamamladığı Küçük Menderes turunun ardından, bu kez de Bakırçay Havzası'ndaki ilçeleri ziyaret ederek Cumhuriyet Halk Partisi örgütleriyle buluştu. Dikili'de İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Bergama'da İlçe Başkanı Mehmet Canbaz ve Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Kınık'ta İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Aliağa'da Özcan Durmaz, Foça'da da İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın evsahipliğinde gerçekleşen toplantılarda konuşan Başkan Kocaoğlu, herkese "mutlaka oyunuzu kullanın ve sandıklara sahip çıkın" tavsiyesinde bulundu. Aziz Kocaoğlu, "Millet inanmış yürüyor. Biz hem Cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimleri mutlaka kazanacağız. Kazanmak için de elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Başarının yolu üçlü formülden geçiyor: Oyunuzu mutlaka kullanın, katılımı artırın ve sandıklara sahip çıkın. Oy kullanmayanların yüzde 5'ini sandığa götürebilsek, yüzde 4'ünün oyu büyük oranda CHP'ye gelir ya da Millet İttifakı'na gider. Tek bir oy da olsa sahip çıkacağız. Kime nazımız geçiyorsa, çalışmaya önce ondan başlayacağız. En önemlisi de tüm sandıklardan ıslak imzalı tutanakları alacağız mutlaka" diye konuştu.

Çalma, çaldırma ve çok çalış


İlçe ziyaretleri sırasında Türkiye'nin dış politikası ve ekonomisine ilişkin görüşlerini de aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, özetle şunları söyledi:
"Türkiye herşeyden önce dünya ile barışmalı. O iş çözülmezse ekonomi düzelemez. Dış politikayı iç politikaya alet ederseniz işte böyle olur. Sen kendi devletinin bölünmesini istemiyorsan, komşunun bölünmesini de istemeyeceksin. Irak ve Suriye'nin bölünmesini istiyorsan, kendi bölünmene de zemin hazırlıyorsun demektir. Bölgede İsrail'in güdümünde uydu bir devlet kurma çabaları var. Coğrafyamız zor olduğu için dış politikamız da zor. Ama Türkiye zengin bir ülke. Yeterli potansiyel var. Formül belli: Çalma, çaldırma ve çok çalış. Ülkeni seversen, namusluysan, bilenlere sormaktan gocunmazsan, çok çalışırsan, aklı ve bilimi rehber edinirsen, Türkiye 5 senede ayağa kalkar."