İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı ve Ödemiş İlçe Başkanlığı’na kayyum atanması için dava açılmıştı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar başvuruyı eleştirerek "Burası il, ilçe teşkilatları, belediye başkanlıkları olan koskaca bir parti. Burada hukuksuzluk olmaz" dedi. Kırkpınar, "Erken hasatçılar aday olamayınca, çıkar elde edemeyince çeker gider. Ama giderken de böyle şeyler yaparlar.. Onlar yeni partiye gidecekler, hazırlık yapıyorlar" dedi.

İYİ Parti'de mahkemeye başvuran bir grubun, Ekim 2018'deki atamaların ardından kongreye gidilmediğini gerekçe gösterip "il başkanlığına kayyum atanmasını" talep etmesi ortalığı karıştırdı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, daha önce birkaç kentte de aynı yöntemin denendiğini hatırlattı. Bu başvuruyu yapan kişilerin bir elin parmağını geçmeyecek sayıda olduklarını, ancak partiden istifa etmelerine rağmen böyle bir yol izlediklerini aktaran Kırkpınar, "Daha önce de seçimlerden hemen sonraki kongrede çarşaf liste diye tutturmuşlardı. İstedikleri yapılmıştı. Ama yine yollarından vazgeçmediler. Tabii ki hukuken böyle bir başvuruyu yapabilirler. Hakları var. Konu madem ki yargıya intikal etmiş biz de sonuna kadar takip edeceğiz. Ancak, burası öyle basit bir yer değil. İYİ Parti, il, ilçe teşkilatları, belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyelikleri bulunan koskaca bir parti. Burada hukuksuzluk olmaz" diye konuştu.

Kırkpınar, kayyum başvurusu yapan grubu "erken hasatçılar" olarak tanımlarken, "Siyasi partilerde böyle erken hasatçı gruplar vardır. Yeni açılan partilere koşa koşa giderler. Aday adayı olurlar. Ancak aday gösterilmeyince, çıkar elde edemeyince çeker giderler. Giderken de Allaha ısmarladık derler, böyle şeyler yaparlar" ifadelerini kullandı.

Bu gurubun AKP'den ayrılan Ali Babacan'ın kuracağı yeni partiye gideceğini iddia eden Hüsmen Kırkpınar, "Oraya gidecekler. Bunun için hazırlık yaptıklarını biliyoruz" diye konuştu.