CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün kurultayın ilk gününde yeniden Genel Başkan seçildikten sonra PM'ye kendi listesinden girmesini istediği kişileri tek tek aradı. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nun listesinin de 80 kişi olduğu ifade edildi.

CHP'nin bu kurultaya katılan toplam delege sayısı 1356. Delegeler, önlerine gelen çarşaf liste içinden 52 kişiyi seçecekler. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan 80 kişi de çarşaf listede görünecek.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU İÇİN 50 ADAY

15 kişilik Yüksek Disiplin kurulu için toplam 50 kişi aday oldu. YDK için CHP'de gelenek, Genel Başkan tarafından oluşturulacak 15 kişilik listenin olduğu gibi kabul edilmesi, çizilmemesi.

Yine PM üyesi de sayılan ancak PM'ye Bilim Kültür platformundan giren üyeler için listeyi de Kılıçdaroğlu hazırladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu delegenin önüne Bilim-Kültür Platformu için 10 kişilik liste koyacak, delege bunlardan sekizini seçecek. CHP Parti Meclisi, çarşaf listeden gelen 52 kişi ile Bilim Kültür platformundan gelen sekiz kişinin toplamı olan 60 kişiden oluşacak.

ADAY SAYISI 500’Ü AŞTI

Bu sayı, hemen her kurultayında PM seçimine 500 kişiden fazla adayla giden CHP için yeni bir durum. Ancak bu duruma, CHP tüzüğünde yapılan son değişiklikle PM adayı olmak için 10 delegenin imzasının zorunlu olmasının neden olduğu ifade ediliyor. Kulislere yansıyanlara göre, PM için CHP'de aday olmak isteyenlerin sayısı yine 500'ü aştı ancak bunların yarısı gerekli 10 imzayı bulamadı.

İŞTE KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ANAHTAR LİSTESİ

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU                        
01 UĞUR BAYRAKTUTAN / ARTVİN                
02 SEZGİN KAYA / ANKARA                
03 CEM ARTANTAŞ / ANKARA                
04 SÜLEYMAN BÜLBÜL / AYDIN                
05 GÜLSÜM FİLORİNALI / KONYA                
06 BÜLENT MARAKLI / ADANA                
07 AHMET ÖRSEN ÖZSOY / ANKARA                
08 MAHİR POLAT / İZMİR                
09 MUSTAFA SERDAR SOYDAN / ÇANAKKALE                
10 GARİP ERDOĞAN / ANTALYA                
11 BÜLENT YÜCETÜRK / ANKARA                
12 SANİYE GÜL BARUT / ANKARA                
13 DOĞUŞCAN AYGÜN / İSTANBUL                
14 YİĞİT ACAR / İSTANBUL                
15 GÜLŞAH DENİZ ATALAR / ANKARA