Haber/Didar DEMİRCİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının üçüncü gününde Kültürpark Celal Atik Spor Salonunda gerçekleşen, partisinin Toplu Üye Katılım Töreni’ne katıldı. Yeni üyelerin ve partililerin doldurduğu salondan seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Cumhuriyetin 100’üncü yılına hazırlanırken anca ve kanca beraber olacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan Kılıçdaroğlu, partisine katılan yeni üyelerin rozetlerini taktı. 



YENİ SORUMLULUKLAR ÜSTLENİYORSUNUZ
CHP’ye katılan yeni üyelere ithafen Kılıçdaroğlu, “CHP’ye katılmak yeni sorumluluklar üstlenmek demektir. Artık CHP üyesi sıradan bir kişi değildir. Partisini bilecek, halkı bilecek, her sorunun nasıl çözüleceğini, karşısındakine sabır ve dikkatle anlatacaktır” dedi. CHP’li olmanın getirdiği sorumlulukları sıralayan Kılıçdaroğlu, “CHP’li olmak sıradan bir olay değil. İster tarlada ister fabrikada nerede olursak olalım bu ülkenin insanları huzuru hak ediyor. CHP’li olmak demek gelir dağılımında eşitlik demektir. Herkesin karnını doyurduğu bir Türkiye demektir. Yeni katılan arkadaşlar artık bilmelidirler ki; CHP’li olmak sıradan bir olay değildir. Sorumluluk üstlenmek demektir. Artı her sorunun nasıl çözüleceğini bilmek demektir. Neyin nasıl çözüleceğini her ortamda anlaşılır bir dille anlatmak demektir. O nedenle CHP’li olmak zor bir iştir” sözlerini kaydetti. 



SİYASETİ HALK İÇİN YAPIYORUZ
Adalet vurgusuyla partililerine konuşmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, “Adaletsizliğe karşı beraber duracağız. Sınava girip Türkiye’de derece alan sözlü sınavda elenen tüm o gençlerin hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağım. Hiç kimse unutmasın TÜİK’in önüne işçinin, memurun, emeklinin, dul ve yetimin hakkını savunmak için gittik. Biz siyaseti halk için yapıyoruz. Oligarklar için ya da bir avuç yandaş için değil. Tüm haksızlıklara karşı mücadele edeceğiz. Haksızlıklara karşı mücadele etmiyorsanız sizin siyaset yapmanızın bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK GÜCÜM BU ÜLKENİN HALKI
AKP iktidarına 5’li çete ve sınırlar üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, “Ülkemizde binlerce kişi işsizken, eğer siz milyonlarca göçmene kapılarını açıyorsanız buna karşı durmak CHP'lilerin görevidir. Sınırlarımızda, ‘sınır namustur’ diye yazar. Nasıl olur da uyuşturucu baronları istediği gibi at koşturabiliyor. Yazarı çizeri hapiste, 90 yaşındakiler hapiste ancak nasıl oluyor da uyuşturucu baronları dışarıda? O uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım” sözlerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, “En büyük gücüm sizsiniz. En büyük gücüm bu ülkenin halkı. Kadını ve erkeğiyle mücadele edeceğiz. Bu mücadele hak mücadelesidir” dedi. Adaletti savunanların, işsizliğin karşısında olanların, helal lokma yemek isteyenlerin partisine katılması için çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bu mücadele bir hak, adalet mücadelesidir. Bu mücadele Türkiye’nin itibarının sağlanması mücadelesidir. Bu mücadele devleti yönetenlerin ülke ülke dolaşıp para dilenmemesi demektir. Adalet yürüyüşü daha bitmedi. Daha yolun başındayız” diye konuştu.



YÜCEL: ÜYE SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Toplu Üye Katılım Töreni’nde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Ülkenin AKP iktidarı tarafından yoksullaştırıldığı, yalnızlaştırıldığı ve kutuplara ayrıldığı bir dönemde sizlerin, Kılıçdaroğlu’nun çağrısına uyarak bize katılmanız; İzmir’den Türkiye’ye güçlü bir mesaj verecektir. Bu mesaj saray yönetiminden kurtulmaya çalışan halkımıza güç ve umut verecek” dedi. Ayrıca CHP’ye katılım oranlarının artığına işaret eden Yücel, “İzmir’de il başkanlığımızla birlikte tüm ilçe başkanlarımızın yürüttüğü saha çalışmalarında partimize katılmak isteyenlerin sayısı inanılmaz bir artış gösteriyor. Bu artış, halkın sorunlarına çözüm üreten CHP’nin halkı yalnız bırakmamasından kaynaklanıyor. Bugün CHP’ye katılacak olan sizler; yetim hakkı yiyen bir avuç çeteye, ülkemizin gençlerimizin geleceğini satan saltanata, saraylılara yandaş olmaya değil, Atatürk’ün ve şehitlerimizin yaktığı meşale sönmesin diye bu ülkeye Adalet ‘ya gelecek ya gelecek’ diyerek gecesini gündüzüne katan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye yoldaş olmayı seçtiniz. Bugün CHP rozeti takacak kıymetli yol arkadaşlarımız, İzmir’deki 30 ilçe başkanlığımızın ve il başkanlığımızın, sizlerin de evi olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Yeni katılımlarla birlikte şimdi çok daha güçlüyüz” sözlerini kaydetti.