CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Evren ve arkadaşları darbe sonrası Atatürk'ün hisselerini Hazine'ye devretmişlerdi. O süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık. Erdoğan önce hukuki bir sürece baksın ondan sonra kararı versin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

" Öğretmenlerimizin sorunları var parlamento açıldığında o konuyla ilgili yasal düzenlemeleri parlamentoya vereceğiz. Öğretmenler Günü onlara birer maaş ikramiye verilmesi bizim arzularımızdan bir tanesi.

İŞ BANKASI AÇIKLAMASI


Sayın Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Biz gerçekten hiçbir para almıyoruz İş Bankası'nın ortağı da değiliz. Biz sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz o kadar. Biz 5 kuruş para almayız o para Türk Dil Kurumu'na Türk Tarih Kurumu'na gider.

Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Kenan Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk'ün hisselerini Hazine'ye devretmişlerdi. O süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık. Erdoğan önce hukuki bir sürece baksın ondan sonra kararı versin. Türkiye'yi silah arkadaşları ile beraber savunan Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine herkesin saygı duyması lazım. İş Bankası yönetiminde bulunan arkadaşlar bankacılık işlerine karışmazlar. Acaba onu alıp Türkiye Varlık Fonu'na mı devretmeyi düşünüyor ona bakmak lazım.

KATAR'DAN UÇAK ALIMI


Eğer onuru varsa o uçağı yarın sabah iade eder. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şeyhten hibe uçak alamaz. O Katar şeydi kim? Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı doğalgaz arayışını yapan şirketlerle ortak olan Katar şirketi.''