CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK'in 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu 'İşi bilenler devleti yönetebilir' dedi ve ekledi: Siz bu ülkede ayakkabı kutusunda rüşvet alan insanı Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmek üzere bir başka ülkeye büyükelçi olarak gönderirseniz o ülkede sorun var demektir.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları şöyle; 

-Türkiye'ye gerçek bir demokrasiyi getirmek zorundayız. Bizim ülkemiz neden baskıcı bir yönetimle yöneiliyor? Yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğünü, kadın-erkek eşitliğini kastediyorum. Darbe hukukundan arınmış parlementodan bahsediyorum...

-2008'de sosyal güvenlik yasası reform diye toplumun önüne kondu. Bazı sendikalar karşı çıktı, bazıları destekledi. Niçin EYT'liler var? Kaç işçi, kaç sendikacı bunun farkında? Kişi prim ödeme gün sayısı dolunca işi bırakıyor. Çünkü çalışıp yaşı doldursa alacağı emekli aylığı düşecek. Siz böyle bir reform dünyada gördünüz mü? 

-1 demokrasi, 2 üreten Türkiye, 3 güçlü bir sosyal devlet, 4 sürdürülebilirlik. Hiç kimsenin açta açıkta kalmadığı, işsizlik yüzünden kimsenin kendini yakmadığı bir Türkiye'yi güçlü bir sosyal devlet kurarak inşa edebilirsiniz.

-Bağımsız Türkiye'nin olmazsa olmazı ekonomidir.

-Şimdi EYT'liler var. Kendi sorununuza sahip çıkarken bilgiye dayalı söylem çok önemlidir. 1974'de kabul edilen bir kanun var. Yıl 2020. 9. aile sigortası uygulanmıyor neden talep etmiyorsunuz. Emeklilik yaşı 65. 1 yıl işsizlik maaşı alacaksınız. Eee sonra nasıl geçileceksiniz. İşte orada aile sigortası devreye giriyor. Sendikalar bunu talep etmiyor. Neden talep etmiyorsunuz?

-Türkiye üreten bir ülke olmak zorunda. Güçlü bir sosyal devlet kurmalısınız. İşsizlik dolayısıyla hiçkimsenin kendisini yakmadığı bir ülkeyi güçlü bir sosyal devlet kurarak önleyebilirsiniz.

-Gelişmiş bir ülke 2 şekilde oluşturulur. 1-Özgürlük ve bağımsızlık. 2- Savaş meydanlarda kazanılan zaferleri ekonomik zaferlerle de taçlandırılmak...

-İşi bilenler devleti yönetebilir. Siz bu ülkede ayakkabı kutusunda rüşvet alan insanı Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmek üzere bir başka ülkeye büyükelçi olarak gönderirseniz o ülkede sorun var demektir.