Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Ekonomi koordinasyonunda birtakım görüş ayrılıkları olduğu' şeklinde spekülatif haberler çıkıyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor" dedi. Kalın, şu anda kabine revizyonunun gündemde olmadığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Şimşek'in istifa ettiği iddiası da sorulan Kalın, "Bu şu anda bir iddia. Bize gelen bir şey yok" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunup basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ekonomi yönetiminde görüş ayrılığı olduğu iddialarını yalanladı. Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman ekonomi yönetimi ile yakın temas içinde olduğunu belirterek "Olağanüstü bir gelişme yok" ifadesini kullandı.

İbrahim Kalın, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifasını verdiği iddiası için de "Bu bir iddia. Bize gelen bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu. Kalın, kabine revizyonunun da gündemde olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye'nin Suriye geneline Türk Kızılayı üzerinden 630 milyon dolar değerinde yardım ulaştırdığını açıkladı.
anatçıların Hatay'daki karakol ziyaretinde selfie çeken askerin görevden alınıp alınmadığı sorulan Kalın, ''Görevden alındığına dair bir bilgi bize ulaşmadı'' dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Hakan Atilla için ABD'de istenen cezayı şiddetle kınadıklarının ve reddettiklerinin altını çizerek, bunun çok büyük bir haksızlık olduğu belirtti.

İbrahim Kalın, "S-400 sisteminin bizim NATO üyesi olmamızla herhangi bir ihtilaf teşkil etmesi söz konusu değil. S-400'ler Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla alınan sistemdir herhangi bir ülkeye tehdit oluşturması söz konusu değil.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER


Ekonomimizde son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandı. Turizm alanında da çok önemli artışın olduğunu görüyoruz. Enflasyonla mücadele de devam ediyor şu anda yüzde 10'lar civarında. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu takip ettiğini ifade etmek isterim. Zaman zaman 'ekonomi koordinasyonunda birtakım görüş ayrılıkları olduğu' şeklinde spekülatif haberler çıkıyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor.