CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki mitinge 2.5 milyon kişi katıldı. İnce, “Bu seçim eskinin son, yeninin ilk seçimi olacak. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Bunu birlikte başaracağız” dedi.



CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Gündoğdu Meydanı’ndaki Büyük İzmir Mitingi'nde halka seslendi. Dev İzmir mitinge yaklaşık 2.5 milyon kişi katıldı.İzmir Marşı eşliğinde kürsüye gelen Muharrem İnce, “İnce Başkan” sloganları eşliğinde konuşmasına başladı.İnce'nin İzmir konuşmasında öne çıkanlar şöyle: “Denizle uyuyan denizle uyanan güzel İzmir. Hasan Tahsin’in kenti İzmir. Güneşin, bağımsızlığın, ilk kurşunun kenti İzmir. İzmir'de bir şehidimiz vardı. Tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum herkesi. Bu 49. gün. 105. mitingimiz. Günlerdir konuşuyorum ama medya vermemekte ısrarlı. Hele bir TRT var parayı bizden alıyor, Erdoğan'ın borazanlığını yapıyor. Bir yanda Erdoğan'ın medyası, bir yanda halkın medyası. Kaybeden yalnızca anket şirketleri olacak. Erdoğan bile kaybetmeyecek.

ANNELERE SÖZ VERİYORUM


Her iktidarın makbul insanı vardır. İlk defa 81 milyon makbul insan olacak. Ben annelere söz veriyorum; sizin çocuklarınızı iyi eğiteceğiz. Onlara matematik, yabancı dil öğreteceğiz. Tarikatların yurtlarına mecbur etmeyeceğiz. Topraklarımızdan bereket fışkıracak, fabrikalarımızın bacası tütecek. Tarımda dışa bağımlı olmayacağız. Bütün okullar eşit olacak. İşe alımlarda liyakat esas olacak. Kimsenin başörtüsüne bakmayacağız. Kamudakilere sesleniyorum, liyakatla geldiyseniz korkmayın. Valiyseniz, kaymakamsanız AK Parti il başkanı gibi çalıyorsanız sizin için şansınız yok. O saraylı ben milletin adamıyım. 2002'de ilk gösteriş yaptı. Milletvekili lojmanlarını kaldırdı. Keçiören'de oturdu. Sonra Çankaya'yı beğenmedi ve sarayda oturuyor.


TEK BİR DOSTU KALMADI


Erdoğan Rizelilerden bile utandı çayını içmedi. Erdoğan'ın yola çıktığı arkadaşlarından hiçbirisi yanında değil. Kardeşim dediği herkesi yarı yolda bıraktı. Erdoğan'ın 16 yılda dost kalabildiği 1 kişi gösteremezsiniz. Erdoğan yorgun, heyecansız ve kibirli bir adam. Bir yanda yorgun bir adam bir tarafta taze kan var. Artık hayalleri olmayan bir adamdı. Artık adalet, kalkınma, ekonomi diyemiyor. Benim karşıma televizyona çıkamıyor. Erdoğan'ın çıraklığı fena değildi ama ustalığı rezalet. İnsan kendisine usta der de nasıl olur da çırak dediği insanın karşısına çıkamaz. Sen nasıl dünya liderisin? Yüreğin mi yok, gel karşıma Erdoğan, gel. Son günlerde benim çocukluğuma kadar iniyorlar. Yakında İkinci Dünya Savaşı'nı da Muharrem İnce çıkardı diyebilir. Üniversite diploması yok diyorlar ya düşünüyorum Erdoğan'ın ortaokul diploması var mı?

muharrem

ZIMBA GİBİ BİR EKİP


81 milyona namus sözü veriyorum. Sosyal yardımlara Temmuz ayı içinde 100 TL zam yapacağım. Her şey hazır. Kadro hazır. Ekonomi, dış politika ile ilgilenenler hazır. Zımba gibi bir ekip. Yakında açıklayacağım. Bakanlar Kurulu'nu sadece CHP'lilerle yapmayacağım. Her partiden insanlar olacak. Türkiye'yi birleştireceğim. Bu çalışmalarım 7 yıllık çalışmalar. Erdoğan kendisine saray hazırlıkları yaparken ben ülkeyi yönteme planları yapıyordum.”
24 Haziran için de mesaj veren Muharrem İnce, “Bu seçim eskinin son, yeninin ilk seçimi olacak. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Bunu birlikte başaracağız. Sandıklarda bekleyeceksiniz. Ben de YSK'nin önüne gideceğim. Bunu birlikte başaracağız” dedi.

İzmir İktisat Kongresi'ni toplayacağım


İnce konuşmasında, “Atatürk, Cumhuriyet kurulmadan İzmir İktisat Kongresi'ni kurmuştu. Cumhurbaşkanı olursam yeniden İzmir'de toplayacağım iktisat kongresini” dedi.

Beni eleştirecek gazete arıyorum


Konuşmasında medyaya yönelik eleştirilerde de bulunan İnce, “Medya kendine çeki düzen verecek. Bu mitingi ister ver ister verme. 24 Haziran'dan sonra kapımıza gelirler. Beni eleştirecek gazete arıyorum. Türkiye'nin en büyük medya patronu Erdoğan'dır. Manşet atandır” dedi.


İlk 100 günde neler yapacak?


Muharrem İnce, konuşmasında Cumhurbaşkanı seçildiğinde ilk bir hafta ve 100 günde yapacaklarını da açıkladı: “48 saat içinde OHAL kalkacak. Merkez Bankası'nın başkanını parti genel merkezine davet etmeyeceğim. Siyasetten arındırılmış bir ekonomi politikası izleyeceğim. Terör örgütleri ile amansız bir mücadele edeceğiz. Türkiye bugün Dünya Kupası'nda oynayamıyor. Spor siyasallaştı. Kulüp, federasyon seçimlerine karıştı, Passolig çıkardı. Hemen Passoligi kaldıracağım. Suriye'ye büyükelçi atayacağım. Türkiye'de, dünyada barış politikası ile 4 milyon Suriyeliyi davulla zurnayla ülkelerine göndereceğiz. Yargıyı hemen düzenleyeceğiz. Özel hayatın gizliliği esas olacak. 100 gün içinde hiç kimsenin telefonu dinlenmeyecek. KHK ile işten atılanlar var. Dava açılmışsa sonucu bekleyeceğiz, dava yoksa hemen işe iade edeceğiz. 'Askeri okullarında FETÖ'cü var diye kapadım' diye kapadım dedi. Askeri okulları yeniden açacağım.

ALEVİLERE HAKSIZLIK YAPTIK


Alevilere haksızlık yaptık. Vergi veriyor, askere gidiyor, şehit oluyor. Ama Diyanet cemevine statü vermiyor. Hiç kimseden korkmadan cesurca adım atacağız. Dokunulmazlıklar konusunda kendi partimle ters düştüm. İlkeli siyaset yapacağız. Karşımızdakine insan diyeceğiz. Kamuda yükselme, müdür olma, genel müdür olma konusunda devlet olarak özel kurallar oluşturacağız. Sadece liyakata bakacağız. Kamuda genel müdürsün, işini iyi yapıyorsan korkma yerinde kalacaksın. Partizanlık yaptıysan o işi bilmiyorsan gideceksin. 3600 ek göstergeye vereceğim. Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Sektörel bazda yeniden değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanı olduğumda hemen AB ile kampanya başlatacağım, Avrupa'daki kentleri gezeceğim. 50 devletin büyükelçileri beni görmek istedi. Sınavlar bedava olacak. Üniversite öğrencilere 500 TL'lik iki burs vereceğiz. Karşılıksız. Öğretmenlere bir maaş ikramiye vereceğiz. Kamuda mülakatı kaldıracağız. Mazot çiftçiye 3 TL olacak. Fındık 15 TL olacak. Asgari ücret 2200 TL, en düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. Ramazan Bayramı'nda emeklileri kandırdılar. Kurban Bayramı'nda her emekliye bir asgari ücret vereceğiz. Yargıda seçim ve yükselme ilklerini belirleyeceğiz. Güçler ayrılığını belirleyeceğiz. Tekstil, tasarım, moda akademisi açacağız. Marka için. Eğitimde uzlaşma sağlayacağız. Yeni bir eğitim ve sınav sistemi yapacağız. Yurt sorununu kökünden çözeceğiz. Engelliler için yaşam merkezi açacağız. Sarayperestin gözünü saray doyursun. Marmaris'te 300 odalı saray yaptırıyor. O yazlık sarayı engellilere tahsis edeceğim. Çalışanların hak arayışları önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Sanatçıların güçlü bir şekilde örgütlenmelerini sağlayacağız. Sporun temel alanlarında üniversite ligi kuracağız.”