CHP İzmir örgütleri, İstanbul'a akın etti. En az 500 otobüs ile dün akşam yola çıkan partililer, adalet mitinginin en kalabalık kitlesini oluşturacak.


Haber / Umut KARAKOYUN

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşü, bugün İstanbul Maltepe'de yapılacak olan mitingle son bulacak. 25 gün süren 432 kilometrelik yürüyüş sonrası yapılacak olan mitinge, Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlanması bekleniyor. Ancak hiç kuşku yok ki en büyük katılım İzmir'den gerçekleşecek. Günlerdir hazırlıkları süren organizasyonların ardından İstanbul'a gidecek olanlar, dün (cumartesi) akşam yola çıktı. Her ilçeden onlarca otobüs, mitinge katılmak isteyenleri, Maltepe'ye taşıdı.

İNSANALARA UMUT OLACAK

İzmir'den katılan CHP'liler ve partili olmayan vatandaşlara, üzerinde adalet yazılı şapkalar ile ön yüzünde adalet arka yüzünde ise 35 yazılı tişörtler dağıtıldı. Her ilçede, CHP İlçe Başkanlıkları, gidecek olanların organisayonunu kendisi yaptı. İzmir'den en az 500 otobüs ile İstanbul'a çıkarma yapıldı. On binlerce kişi, adalet mitingine katılmak için gece yarısı yola çıktı. CHP İzmir İl Örgütü de günlerdir, miting için hazırlık yapıyor. Örgütlerin ve vatandaşların sorunsuz şekilde ulaşımlarının sağlanması için yoğun mesai harcayan partililer, en az 500 otobüs ile mitinge katılacaklarını açıkladı. CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, adalet için yola çıktıklarını söylerken; “ Umarım adalet çağrımız, Türkiye'de haksızlığa uğrayan tüm insanlara umut olur” dedi.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Bu mücadelenin sadece bir başlangıç olduğunu ifade eden Birgül Değirmenci, adalet arayışlarını sürdüreceklerinden kimsenin kuşku duymamasını istedi. Değirmenci; “Farklı platformlarda, farklı alanlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Yürüşün mitingle sonlandırılması, bu mücadeleyi sadece bir virgülle ayırma anlamına geliyor. Yolumuza farklı hak arama mücadeleleri ile devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yürüyüşün ardından yapılan mitingle, bu mücadelenin son bulacağına dair kaygıların olduğuna dikkat çeken Değirmenci, kimsenin endişelenmemesini, çünkü adalet arayışlarının süreceğini kaydetti. CHP'li Değirmenci, şunları söyledi: “Türkiye, bu yürüyüşten büyük dersler çıkardı. Adaletin olmadığı yerde, ne insan haklarından ne de demokrasiden söz edemeyiz. Hiçbir hakkın olmadığı ülke, yaşanmaz hal alır. Bu nedenle hangi anlayış ve görüşten olursak olalım herkesin ortak talebi, adalettir. Bu ortak nokta üzerinde mücadelemizi devam ettirmeliyiz. O zaman gerçek anlamda demokratik bir ülkeye ulaşabiliriz.”