CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, göreve resmen başladı. Partinin şuana kadar seçilmiş en genç başkanı olan Yücel, görevi devralırken veda konuşması yapan Asuman Ali Güven’in gözleri doldu.

Hafta sonu yapılan kongre ile CHP İzmir İl Başkanlığı’nı kazanan Deniz Yücel, görevi Asuman Ali Güven’den resmen devraldı. İl Başkanlığı’nda yapılan devir teslim törenine çok sayıda ilçe başkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Eski Başkan Asuman Ali Güven, görevi devrederken duygusal anlar yaşadı. Açıklama yaptığı esnada gözleri dolan Güven, veda konuşmasını güçlükle tamamladı. Güven yaptığı konuşmada, “7 Ocak’ta gerçekleştirdiğimiz il kongremiz ve sonucunda il başkanı olan kardeşimiz Deniz Yücel’e görevimizi teslim etmek üzere toplandık. Uzun ve zor süreçten geçtik. Bu süreci başarılı bir şekilde tamamladık. İki genç arkadaşımız yarıştı. Arkadaşlarımızdan avukat Deniz Yücel bu yarıştan önde çıktı. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi. Kendisi ve il yönetimi olarak görev yaptıkları süre boyunca en çok birlik ve beraberliğin güçlenmesi için çaba harcadıklarını kaydeden Güven, birliğin ve yoldaşlığın olduğu yerde başarının kendiliğinden geldiğini söyledi. Güven; “İl başkanı olarak tüm örgütüme yakın durdum. İlçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve üyelerimizle koordineli bir süreç yaşadık. İzmir’in tüm dinamiğiyle iletişim içinde kaldık. Kentimizdeki gelişmelere hep müdahil olduk” dedi.

[caption id="attachment_95082" align="alignnone" width="656"]asuman-ali Veda konuşması yapan Asuman Ali Güven’in gözleri doldu.[/caption]

ÖRGÜTÜM HAKKINI HELAL ETSİN


Tavrından hiç ödün vermediklerini aktaran Asuman Ali Güven, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Fikri olan herkesi dinlemek için büyük çaba gösterdik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarını kendimize yol haritası olarak belirledik. Hiçbir zaman her şeyi ben bilirim anlayışında olmadık. Partimizin başarısız örgütün birliği için kapımızı herkese açtık. Kongremizin mağlubu olan yoktur. Bugün burada görevimi başarılı olacağına yürekten inandığım genç kardeşime bırakıyorum. Biliyorum kendisi bizim referandumda kırdığımız oy rekorunu kırarak 2019’da en büyük gücü İzmir’den vermek için çalışacak. Şahsımın ve yönetim kurulunun her türlü desteği vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Görev süremiz boyunca bizlere destek veren genel merkez yöneticilerine teşekkür ediyorum. İlçe başkanlarımıza belediye başkanlarımıza meclis üyelerimize tüm sade üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca partimizden desteğini esirgemeyen İzmirlilere teşekkür ediyoruz. Örgütüm bana hakkını helal etsin. Benden yana da varsa helali hoş olsun. Bugün burada partimiz için yeni ve güzel bir başlangıç yapıyoruz.”

chp-izmir-devir

KILIÇDAROĞLU MESAJI


CHP’nin en genç başkanı unvanını kazanan Deniz Yücel ise 7 Ocak Pazar günü il kongresinde kendilerine çok önemli bir görev verildiğini belirtti. Asuman Ali Güven’in partinin gençlik kollarından başlayarak önemli görevler aldığını hatırlatan Yücel; “Değerli bir parti büyüğümüzsünüz. Bu onurlu bayrağı sizden devralmak benim ve yönetim kurulu üyelerim için apayrı bir onurdur. Partimizin iktidar yolundaki çalışmalarında fedakarca 24 saat çalışacağız. İzmir’i gerici güçlere ve dikta heveslilerine teslim etmeyeceğiz. Partimizin dezavantajlı bölgelerde oylarını arttırmak için ilçe başkanlarımızla çalışma programı oluşturacağız. Kurultay sürecinde de İzmir çelik bir örgüt olarak katkılar koyacak çalışmalar sunacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından, Cumhuriyet Meydanı’na giden partililer, burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

İlk toplantı yapıldı


Öte yandan CHP İzmir İl Başkanlığı’na seçilen Deniz Yücel, ekip arkadaşları ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu üyeleri birbiri ile tanıştıktan sonra, İl Sekreterliği görevine getirilecek kişi için oylama yapıldı. Asuman Ali Güven döneminde İl Sekterliği görevini yürüten Birgül Değirmenci, aynı görevde kaldı. İl Yönetim Kurulu üyeleri, oy birliği ile Değirmenci’ye görev verdi. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine ise Leman Tunus getirildi. Diğer görevlendirmeler ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.