İYİ Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayları, Karşıyaka'da iktidar yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe, İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, İzmir 2. bölge milletvekili adayları, İYİ Parti İzmir İl ve ilçe başkanları katıldı.


Binlerce vatandaşın destek verdiği yürüyüş, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Anne'nin mezarına çelenk bırakılıp şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İYİ Partili Karşıyakalılar, tapani grubunun çaldığı, "İzmir Marşı" eşliğinde, Karşıyaka çarşıyı takiben, sahildeki Atatürk anıtına kadar yürüdü.



SOĞAN PROTESTOSU


Bu sırada, bir vatandaş, İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray'a, soğan patates vererek, "Yeter artık bu iktidardan bizi kurtarın. Soğanın kilosu 7 TL olmuş. Saman,kuru fasulye, pirinç ve mercimekten sonra soğan patatesi de bitirdiler. Türk tarımını bitirdiler" diye konuştu.



“KÖYLÜ YENİDEN MİLLETİN EFENDİSİ OLACAK”


İYİ Parti Genel Sekreteri,Parti Sözcüsü İzmir milletvekili Dr.Aytun Çıray vatandaşın bu haklı isyanı karşısında , "Girdi maliyetleri yükseldiğinden üretim yapamayan köylü şu anda çaresiz, ekimden dikimden vazgeçti. Atatürk’ün “milletin efendisi” olarak nitelendirdiği köylünün AKP iktidarı döneminde bitme noktasına geldi.Köylü, yurttaşımızın yaşam kaynağıydı. AKP, köylüyü üreten değil tüketen konumuna getirdi. Kendi öz evladımızı güçlendirip neslimizi beslemek yerine ithalatı tercih ettiler.


İYİ parti iktidarında tarım kalkınacak. köylü tekrar milletin efendisi olacak" dedi.



KAF KAF KAF SİN SİN SİN


 Sık sık, "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganlarının atıldığı yürüyüş sırasında, çarşıdaki vatandaşlar İYİ partililere el sallayıp sevgi gösterisinde bulundu.Deniz’den de bir çok tekne yürüyüşe korna çalarak meşale yakarak eşlik etti.Vatandaşlarla birlikte Kaf Sin Kaf  tezahüratı yapan vekil adayları Karşıyaka Atatürk anıtına çelenk bırakıp saygı duruşu yaptıktan sonra hatıra fotoğrafı çekildiler.