İYİ Parti İzmir'de milletvekili listesinde önemli isimler yer aldı. Teşkilatta özellikle İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in başdanışmanı olan ünlü Türk halk ozanı merhum Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, 8 Aralık 2002'de silahlı saldırı sonucu öldürülen tarihçi yazar Necip Hablemitoğlu'nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ve Milliyet Gazetesi köşe yazarı gazeteci Mehmet Tezkan'ın, partiye oy kazandıracağı fikri hakim. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç de, listeye dair olumlu mesajlar aldığını ve bu listenin İzmir'de partiye birinciliği getireceğine inandığını söyledi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, teşkilatın 24 Haziran genel seçimleri için belirlenen milletvekili listesinden memnun olduğunu açıkladı. Her kontenjan adayın, partilere oy getiremeyebildiğini fakat İYİ Parti İzmir listesinde yer alan kontenjan isimlerin, partiye oy getireceğini düşündüğünü aktaran Ükünç, listeden memnun olduklarını belirtti.

Bu listenin İzmir'de İYİ Parti'ye birinciliği getirecek liste olduğunu savunan Ükünç, şöyle konuştu:"Diğer partilerin de listelerine baktık. Bizim listemiz gayet iyi bir liste. Biz programlarımızı yaptık. 30 ilçede 1 ay boyunca yapılacak seçim çalışmalarının takvimi belli. Adayların profillerine göre gidecekleri yerlerİ SKM olarak biz yönlendireceğiz. Her ilçede her gün mutlaka siyasi bir çalışma olacak. Bu çalışmalarda milletvekili adaylarımız da yer alacak. Listede 10'uncu sıradan sonraki arkadaşlar da gayet memnun. 28 adayın hepsinin aktif şekilde çalışmalara katılacaklarını, çalışmaların firesiz olacağını düşünüyorum. Bu listenin İzmir'de karşılık bulacağını ve bize başarı getireceğini düşünüyorum. İzmir'de bizi çok iddilalı bir yere getirecekler."