İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, seçim ve sandık güvenliği için çalışmalara başladı. Parti, 24 Haziran'da sandıkların kurulduğu her okulda 10 kişilik ekipler görevlendirecek. Aynı zamanda, avukatlar da seçim bölgelerinde görevli olacak. İl Başkanı Koray Ükünç, tüm önlemleri aldıklarını, seçimlere çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

İYİ Parti İzmir milletvekilleri adayları için haftalık programlar hazırlandı. Adaylar, Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) hazırladığı programlar çerçevesinde sahada çalışmalara başladı. Ünlü halk ozanı merhum Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden tarihçi ve yazar Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ve gazeteci-yazar Mehmet Tezkan gibi isimler için farklı programlar yapıldı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, adayların faydalı olabileceği bölgelerde çalışmalara ağırlık vereceklerini belirtti. İzmir 1'inci bölge milletvekili adayı olan Çiğdem Özer'in, 2'inci bölgede de bazı çalışmalara katılacağını söyleyen Ükünç, "Çiğdem Özer'i, 2'inci bölgede de bazı yerlere götürmeyi düşünüyoruz. Alevi dernekleri, Sivas dernekleri gibi. Hem kişiye özel program hem de her adayın sahada olduğu bir program yaptık" dedi. Her köye gidilecek şekilde adayların çalışacağını vurgulayan Ükünç, "İzmir'de her gün bir milletvekilinin olduğu bir program yapılacak. Çalışmalarımız çok da iyi gidiyor. Programlar haftalık olarak belirleniyor" diye konuştu.

4 PARTİNİN SANDIK İTTİFAKI


Millet İttifakı içerisinde yer alan partiler ile İzmir'de sandık güvenliği için yaptıkları işbirliği modelinin İYİ Parti Genel Merkezi tarafından da benimsendiğinin altını çizen Koray Ükünç, "Son bir kez daha 4 parti oturacağız, çalışmalarımızı gözden geçireceğiz. Eksiğimizin kalıp kalmadığına bakacağız. Bu çalışma genel merkeze de taşındı. 4 parti tek parti gibi davranarak birbirini koruyup kollayacak. Seçim günü, teşkilattan 10 kişilik ekipler, okullarda görev yapacak. Sandık görevlileri ve müşahitler ayrı. Aynı zamanda her okulda bir avukat olacak. Bu avukatlarda hazır matbu itiraz dilekçesi olacak. Sandık görevlisi sıkıntı olan yeri söyleyecek, avukat oradaki durumu hemen belgeleyecek. Çok iyi hazırlandık. Teşkilatlar çok heyecanlı. Kontenjan adaylardan dolayı herhangi bir kırılma, küskünlük yok. Verimli çalışmalar yapılacak" diye konuştu.