Çekya'da gözaltına alındıktan sonra bugün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan eski PYD eş başkanı Salih Müslüm'e ilişkin ilk açıklama hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ: Karar terörü destekler nitelikte. Türkiye ile ilişkileri etkileyecek. Karar sürpriz değil. Karar hukuksuzdur.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, karar için "Hukuka aykırı bir karardır. Suçluların iadesine dair Avrupa sözleşmesine de aykırı bir karardır. Terörle mücadele konusunda gerek BM'nin gerek AB'nin gerek uluslararası toplumun ortaya koyduğu ortak iradeye de aykırı bir karardır. Çok net şekilde bu terör örgütlerine destek niteliği taşıyan bir karardır. Bu karar Türkiye - Çekya arasındaki ilişkileri de olumsuz etkileyecek bir karardır. Şu anda bize ulaşmış bir gerekçe yok. Bakacağız ama sonuç ortada. Sonuç geçmişte bir terör örgütünün kurucusu yöneticisi olan, halen de terör örgütü içerisinde etkin faaliyette bulunan ve pek çok insanın ölmesine yol açan eylemlerin bizzat talimatını veren bir terörist başı maalesef serbest bırakılmıştır. Hem Kumrular Sokak'ta hem Güven Park'ta pek çok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
[caption id="attachment_102131" align="alignnone" width="800"]salih-muslim PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslüm bugün Prag'da hakim karşısına çıkarıldı.[/caption]

KAÇ MASUMUN HAYATINI KAYBETMESİ GEREK?


Yaptırdığı faaliyetlerin terör faaliyeti olması için daha kaç tane sivil ve masum insanın hayatını kaybetmesi gerekir? Terör örgütlerinin öldürdükleri Türk vatandaşı veya Müslüman olursa o zaman onları öldürenler terör örgütü sayılmıyor mu? Terör örgütü olarak kabul edilebilmesi için AB üyesi ülkeleri veya ABD'nin vatandaşlarından herhangi birine zarar vermesi şart mıdır? Bütün dünya da Çekya da biliyor ki PYD/PKK, DEAŞ (IŞİD) gibi azılı eli kanlı bir terör örgütüdür.

"BU KARARI TANIMIYORUZ"


Adalet Bakanı Abdülhamid Gül'den de bir açıklama geldi. Gül, "Bu kararı tanımıyoruz ve asla kabul etmiyoruz' ifadelerini kullandı. Gül, "Uluslararası hukuktan kaynaklanan her türlü haklarımızı kullanacağız" dedi.