AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, çam fıstığı üreten çiftçilerin sorunlarıyla ilgili girişimlerin olumlu sonuçlandığını, 1 dönüme verilen desteğin 10 liradan 100 liraya çıktığını belirtti.

Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası muhtarlarıyla görüştüğü sırada, muhtarların çam fıstığı üreticilerinin yaşadığı sorunu dile getirmesi üzerine çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Tarımsal desteklemelere ilişkin 2018/11460 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uygulanmasına ilişkin hazırlanan "Bitkisel Üretimi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ" kapsamında onaylanan çalışmayla çam fıstığının 1. ürün kategorisine alındığına işaret eden Hotar, her zaman çiftçinin yanında olduklarını vurguladı.

"Bir ülkenin eğitim ne kadar ihtiyacı varsa tarım ve hayvancılığa da o kadar ihtiyacı vardır." ifadelerini kullanan Hotar, şunları kaydetti: "Ülkemizde son 15 yılda hükümetimiz döneminde tarımda büyük mesafeler katedildi. Üretime dayalı ihracatımız giderek yükseliyor. Tarım bileşenlerini oluşturan çam fıstığı üretiminin artması ve değer kazanması, ihraç edilmesi için yaptığımız girişimlerimiz sonuç verdi ve çok şükür her 1 dönüme 10 lira destek alan çam fıstığı üreticileri artık 100 lira destek alacak. Hem çiftçimizin yüzü gülecek hem de tarıma dayalı çam fıstığı üretimini artıracağız. Bergama Kozak Yaylası muhtarlarına sorunu bizimle paylaştığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı olsun."