HDP İzmir'de pazar günü il kongresi için sandık başında olacak. Mevcut eş başkanlardan Gülay Gün Bilici ile Mahfuz Güleryüz, aday olmayacak. HDP, eş başkan adaylarını kongre günü seçim salonunda açıklayacak.

Haber / Umut KARAKOYUN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir'de haftasonu il kongresini yapacak. 5 Kasım Pazar günü saat 13-00'te Fuar Göl Gazinosu'nda yapılacak olan kongrede, mevcut il eş başkanları Gülay Gün Bilici ile Mahfuz Güleryüz, aday olmayacak. Adaylar, kongre salonunda açıklanacak. İl başkanlığı görevinin yanı sıra Parti Meclisi (PM) görevini de sürdüren Mahfuz Güleryüz, bunun bir veda olmadığını yalnızca görev değişimi olduğunu ve çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı. HDP'te bütün görevlerin son derece zor olduğunu vurgulayan Mahfuz Güleryüz; “Hiçbir görevimiz kolay olmadı. İl başkanlığı, daha fazla mesai gerektiren bir işti. Bu süreç bizim açımızdan oldukça yoğun geçti, çok sorunlu oldu” dedi. Türkiye'de emekten ve demokrasiden yana olan herkesin, bu zorluğu yıllardır yaşadıklarını savunan Başkan Güleryüz, kendileri açısından ise sürecin hep zorlu olduğunu belirtti. Bundan sonra da benzer bir sürecin devam edeceğini düşündüğünü aktaran Başkan Güleryüz; “Bu bir veda değil, çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sonuçta PM gibi bir yerde görevim sürecek. Daha fazla iş yükü olacağını düşünüyorum. Benim açımdan değişen bir durum yok. İzmir ve Ege'nin diğer illerinde çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi.

ZORLU BİR DÖNEMDİ

HDP İzmir İl Eş Başkanı Gülay Gün Bilici de, zorlu bir süreci geride bıraktıklarını anlattı. Başkanlık görevini yürüttüğü süre boyunca sürekli gözaltı ve baskılarla karşı karşıya kaldıklarını savunan Bilici; “Çok yoğun ve zorlu bir dönemi geride bırakıyorum. Partimiz adına çok zorlu geçen bir dönemdi. Baskılar, gözaltılar, devletin yapabileceği her türlü faşist uygulamaları yaşayarak bu dönemi geçirdik” dedi. Zor olmasına rağmen bişeyleri başarabilmenin mücadelesini vermekten dolayı mutlu olduğunu kaydeden Bilici, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Direnebildiğimizi, boyun eğmediğimizi göstermiş olduk. Bundan sonraki süreçte de partide çalışmalarım sürecek. Faşizmin olduğu yerde direniş vardır. Direniş olduğu müddetçe de mücadelemizi sürdüreceğiz.” HDP'nin başkan adayları, ilde oluşturulan komisyonca belirlenecek.