Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “ Senle Değişir” sloganı ile başladığı seçim çalışmaları kapmasında İzmir milletvekili adayları, çeşitli basın kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdi.

HDP İzmir Milletvekili adayları Serpil Kemalbay, Yalçın Yanık ve İdil Uğurlu, kendilerine eşlik eden İl Eş Başkanı Semra Uzunok ve geçmiş dönem İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu, Doğan Haber Ajansı Ege Bölge Temsilciliği ve Dokuz Eylül Gazetesi’ni ziyaret etti.



Cumhuriyet Gazetesi’ne gerçekleştirilen ziyarette gazetenin İzmir Temsilcisi Hakan Dirik tarafından ağırlanan partililer, seçim sürecine dair görüşlerini paylaştılar. Ziyaret sırasında konuşan HDP 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Serpil Kemalbay, AKP’nin ve Erdoğan’ın halk nezdinde bir itibarının kalmadığını ifade ederken, Hakan Dirik ise HDP’nin barajı aşmasının demokrasi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kemalbay, HDP gibi basının da baskı atmosferinden payını aldığını, bu atmosferden en çok etkilenen basın kuruluşlarından birinin de Cumhuriyet Gazetesi olduğunu söyledi. Serpil Kemalbay, sandık taşıma kararlarından doğu illerinde 170 bin seçmenin etkilendiğini belirterek, “Zaten silahların gölgesinde yapılacak olan seçimin bu kararlarla da etkilenmesi olası. Bu olası dezavantajı batıdan alacağımız oylar ile aşmaya çabalıyoruz” diye konuştu.

HDP’liler, DHA Ege Bölge Temsilciliği’nde Bölge Temsilcisi Elif Demirci İşleğen ile görüşürken, HDP İzmir 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı İdil Uğurlu, kadın ve KHK direnişçisi olduğu için HDP’de olduğunu ifade ederek, “Aralarında on binlerce kadının da olduğu 116 bin kamu emekçisi birkaç satırlık yazı ile işlerinden edildi. İzmirli kadınların gericiliğe karşı tutarlı bir duruşu var. İzmir’de kadınlar olarak barajı aşacak, bu duruşu meclise taşıyacağız” dedi. Uğurlu, bir öğretmen olarak bir gecede değiştirilen sınav sistemine, eğitimde çember sistemine ve İmam Hatip Lisesi dayatmasına karşı olduğunu sözlerine ekledi.



Son olarak 9 Eylül Gazetesi’ni ziyaret eden HDP adayları, burada gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında söz alan HDP İzmir 1. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Yalçın Yanık, HDP milletvekili adayı olarak, Afro-Türk olarak ve bir işçi olarak HDP’li olduğunu söyleyerek, “İşçilerin birçok sorunu ve işçiler arasında bir bölünmüşlük var. Bu adaylığı bir kürsü kabul ederek örgütsüz ve sendikasız işçilerin meclisteki sesi olacak, etkin siyaset yapacağız” diye konuştu.
HDP adayları, önümüzdeki günlerde de basın kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürecekler.