Egepostası'nın haberine göre: Oturuma saatler kala parti kulislerinde başkanvekilliği için hareketlilik devam ederken CHP grubunda başkanvekilliği için iki adayım ismi geçerken oturuma saatler kala daha önce adaylığını açıklayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün adaylıktan çekilmesiyle masada grup başkanvekilliği için tek isim kaldı.

GÜMRÜKÇÜ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Geçtiğimiz aylarda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, grup başkanvekilliği görevi için “Adayım” açıklaması yapmış ve Gümrükçü’nün açıklamasının ardından örgütte tartışmalar başlamıştı. 

Sabah saatlerinde Çiğli Belediyesi ile belediye arasında devam eden ancak tıkanan TİS sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer devreye girmişti. Sabah saatlerinde belediyede başkanlar ve sendika temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmişti. Edinilen bilgilere göre; Gümrükçü, yapılan toplantıda grup başkanvekilliğine ilişkin “Avrupa Birliği’nden ödül alıyoruz, eylem yapıyorsunuz. Belediye spor kulübümüz şampiyon oluyor eylem yapıyorsunuz. Grup Başkanvekilliğine aday oluyorum eylem yapıyorsunuz. Sonra da burada siyasi bir şey yok diyorsunuz. O zaman adaylıktan çekiliyorum” dediği öğrenildi.

SOYER’DEN AYDIN’A DESTEK

Parti kulislerinde grup başkanvekilliği için ismi geçen bir diğer kişi de Karşıyaka Meclis üyesi Murat Aydın olmuştu.

Aydın’ın adaylığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in desteklediği ifade edilirken Aydın için Soyer’in devreye girdiği öğrenilmişti. 

Başkan Soyer’in, ilçe belediye başkanlarını arayarak Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Murat Aydın’a başkanvekilliği seçimlerinde destek vermelerini istediği ifade edilmişti.

TOPLANTIDA BELLİ OLACAK

Öte yandan; grup başkanvekili olacak ismin bugünkü meclis oturumu öncesinde saat 16.00'da gerçekleştirilecek grup toplantısında belirlenecek.

Parti kulislerinde mecliste başkanvekilliği seçiminin açık oylamayla yapılması durumunda Aydın’ın vekil olacağına kesin gözle bakıldığı ancak kapalı oylama yapılması durumunda sürpriz yaşanbileceğininin konuşulduğu ifade edildi.