Haber/ Didar Demirci

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Kemeraltı girişinde ilçe örgütü ile toplanarak, AKP hükümetini ekonomini konusunda eleştirerek basına açıklama yaptı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın da bulunduğu açıklamada Gruşçu, AKP’nin Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’a sorularını yöneltti. ‘Nereye gitti bu paralar?’ soru başlığı altında eleştirilerini sıralayan Gruşçu, “18 yıllık saray hükümetinin vatandaşımızı getirmiş olduğu nokta çok vahim. Hepimiz görüyoruz ki yoksulluk ve darboğaz kaçınılmaz bir hal almıştır. Ülkemizi yönettiğini iddia edenler devletine, milletine ve bayrağına yalnızca zarar veriyor. Ülkemizi ve milli değerlerimizi üç pula peşkeş çektiler, tefecilerin elini vatandaşımızın cebine soktular, yandaşlara bol kaymaklı ihaleler servis ettiler. Peki ya vatandaşıma acıdan, çileden ve açlıktan başka ne verdiler?” dedi.

“Utanmıyor musunuz?”

39 milyon vatandaşın yoksulluğun altında ezildiğini ifade eden Gruşçu, AKP logolu erzak kolilerinin dağıtılmasını hatırlatarak, “Utanmıyor musunuz?” diye sordu. Gruşçu, “Aynaya bakıp kendinizi sorguladınız mı Sayın AKP İlçe Başkanı? Sizin ayıbınızı yerden kaldırmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin vatandaşıma dağıttığı yardım kolilerine el koyup engel olduğunuzda hiç vicdanınız sızlamadı mı Sayın AKP İlçe Başkanı? Yüzlerini kapatarak gece pazarlardan çürük meyve sebze toplayan, çöp konteynırlarından ekmek bulmaya çalışan vatandaşımın utancını görüp siz de utanıyor musunuz? Evinizde huzurla uyuyabiliyor musunuz Sayın AKP İlçe Başkanı? Utanması gereken vatandaşım değil, sizlersiniz!” şeklinde yüklendi. Öte yandan Gruşçu, gündemine ‘beşli çete, Katar, Türk lirasının değer kaybetmesi, enflasyon, dış borçlar ve kamu mallarının özelleştirilmesi’ gibi konuları alarak, “Bu ülkede bir baba oğluna pantolon alamadığı için kendini astı. Meydanlarda işsizler kendilerini yaktı. Bunca insanımızın vebalini taşıdığınızı düşünüyor musunuz, yoksa vicdanınız hala rahat mı?” diye konuştu.

Vatandaşa seslendi

Ayrıca, eğitim, tarım, işçi ve emekçi hakları gibi konuları da ele alan Gruşçu, “Vatandaşımın vicdanı olarak bu soruları size soruyoruz Sayın AKP İlçe Başkanı. Bu sorulara cevap verecek yüreğiniz, yeterli bilginiz veya liyakatiniz yoksa İl Başkanınızdan, kendisi de cevap veremiyorsa Genel Başkanınızdan bu soruların yanıtlarını bekliyoruz. Bugün esnafımıza giden biziz, onların halini gören biziz, vatandaşı dinleyen ve derman olmaya çalışan biziz. Sokaklarda olanlar yine bizleriz. Ya sizler neredesiniz? Sırça köşklerinizden ne zaman çıkmayı düşünüyorsunuz?” dedi. Gruşçu, konuya ilişkin vatandaşa da seslenerek, “Bu düzen böyle gitmeyecek. İlk seçimlerde aziz milletimiz sandıkta en güzel cevabı verecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yalnızca bize oy verenlerin değil 83 milyonun derdine derman olmaya geleceğiz. Buradan bilhassa AKP’ye ve MHP’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum: Biliyoruz, gidişattan siz de memnun değilsiniz. Bu iktidar size de güven vermiyor. Gelin, tefeciler için çalışan bu iktidara gereken cevabı sandıkta hep birlikte verelim. Türkiye çok güçlü bir devlettir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak güçlü devletimizin kaynaklarını 83 milyon insanımıza adaletle dağıtmaya söz veriyoruz” dedi.

Hemen ‘Hayır’ diyorlar!

Gruşçu’nun ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’da TBMM’de AKP ve MHP’nin önergelerine istisnasız ‘hayır’ oyu kullandığını ve de mecliste cevaplanması istemiyle sundukları soru önergelerine cevap beklediklerinin altını çizerek, “Gerçekler ortada. Biz mücadelemize devam edeceğiz!” dedi.