CHP Konak İlçe Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve milletvekili adayları Zekiye Seda Sönmez, Nilay Kökkılınç, Konak İlçe Yöneticileri, Gençlik Örgütü, Kadın Örgütü ve Konak Belediyesi meclis üyelerinin katılım gösterdiği eylemde oy kullanmanın ve sandığa sahip çıkmanın önemine dikkat çekildi.

HABER: BURAK YILDIZ

Grup, Kemeraltı Çarşısı’nda davul eşliğinde seçmenden oy isteyerek, AKP hükümetinin 16 yıldır ülkedeki tahribatlarını da hatırlattı. Gruşçu, basın açıklamasında, “24 haziran seçimlerine doğru giderken çok önemli bir süreci birlikte yaşacağız. 24 haziran seçimleri ülkemizin geleceği açısından çok kritik bir süreç. biz yurttaş olarak sandığa giderek oyumuzu kullanmalı ve sandıklarımıza sahip çıkmalıyız”dedi.


“OY VERİRKEN VİCDANIMIZI DA ALACAĞIZ”


Oy kullanırken yapılması gerekenleri hatırlatan Gruşçu, “Bizim sadece bugüne değil geleceğimize ışık saçmamız lazım. O nedenle bu seçimde yanımızda kimlik belgemizle, seçmen kartımızla sandık başında alacağımız oy pusulamızla birlikte sadece bunları değil vicdanımızı da yanımızda alıp götüreceğiz. Satılan fabrikaları, yapılan yolsuzlukları, kol kola gezdikleri besleyip büyüttükleri ne istediler de vermedik dedikleri terör örgütlerini, şehitlerimize kelle dediklerini, çiftçilerimizin köylümüzü düştüğü dar boğazı, toplumuzun ekonomik dar boğaza düşmesini, cinsel suçların yüzde 400 artmasını, ekonomik olarak geçinemedikleri için boşanan ailelerin yüzde 238 arttığını, kısıtlanan basın özgürlüklerini, somada maden altında kalan işçilerimizi, bin odalı sarayın 1 dakikalık harcamasının asgari ücretle çalışan birinin bir aylık emeğine denk gelmesini unutmadık, unutmadık, unutmayacağız. Şimdi vicdanımızı da yanımıza alarak sandıklarda oy kullanacağız. Değerli milletimizin vicdanıyla kullanacağı her bir oy bu ülke için değerli ve kutsaldır. Vicdanımızla oy verelim” şeklinde konuştu.

Kemeraltı Girişi’nden Havra Sokağına kadar yapılan yürüyüşte yer yer “Hak, Hukuk, Adalet!” sloganları atıldı. Kemeraltı esnaf ve ziyaretçileri de bu sloganlara eşlik ederek, alkışlarla destek verdi.