Günün erken saatlerine rağmen büyük bir ilgiyle takip edilen programda genç başkanın enerjisi ve güler yüzü dikkatlerden kaçmadı. Saray yönetiminin yaratmış olduğu sosyal yıkımı her vatandaşa dokunarak ve sorunlara güler yüz ile çözüm üreterek açıklığa kavuşturduklarını dile getiren Gruşçu, 18 yıldır ülke olarak içinde bulunduğumuz sosyal ve ekonomik sorunların üstesinden gelebilmek adına tam gaz çalıştıklarını, bunun en iyi örneğinin de covid-19 pandemisi boyunca Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin ve Örgütlerin yaptıkları çalışmalar olduğunu dile getirdi. 

   “Vatandaş Köprüden geçemedi ama hükümet vatandaşın üzerinden geçti”

  Ekonominin içinde bulunduğu duruma değinen Başarılı İlçe Başkanı, “Üretimin tamamen kaybolduğu, tüketime dayalı bir ülke haline geldik. Dünyanın en güzel portakalını üretip yurtdışına 1 birime satıyoruz. Bunun karşılığında bizim satış gerçekleştirdiğimiz ülkeler, bize ait portakalı başka ülkelere 10 birime satıyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ithalatını ve en düşük ihracatını yaşıyoruz. Üretmeyen ve üretimi desteklemeyen toplumların ayakta kalması imkansızdır. Türkiye’de yatırım dediğimiz zaman akla, yandaşa yaptırılan geçiş garantili köprüler, yolcu garantili havaalanları, hasta garantili şehir hastaneleri geliyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edip otobanları ücretsiz yapan, kendi vatandaşını hasta edip hastaneye muhtaç eden bir saray yönetimi ile karşı karşıyayız. Siyaset Ayasofya camii olsun mu, olmasın mı diye tartışırken resmi olarak ilk kez işsiz sayımız çalışan sayımızı geride bıraktı. 22,5 milyon işsiz vatandaşımıza karşın, sadece 20 milyon vatandaşımız çalışıyor. Vatandaş köprüden, otobandan geçemedi maalesef ama hükümet vatandaşın üzerinden geçti” diye konuştu. 

“Konak bir açık hava müzesidir”

    Konak ilçesinde ki çalışmalarında hızla sürdüğünü dile getiren Çağrı Gruşçu; “Yaklaşık 40 yıldır bekleyen Gültepe planlarında nihayet mutlu sona ulaştık. Konak Belediyesi ve CHP Konak İlçe Örgütü olarak yapmış olduğumuz çalışmaların İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden de geçmiş olması sevindirici. Konak tarihi ve kültürel açıdan bir çok zenginliği bir arada bulunduran bir ilçemiz. Adete açık hava müzesi niteliğinde. Biz sokak siyaseti yapan, makamı sokak olan insanlarız üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu projenin Gültepe halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  Erken seçim ihtimali ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Başarılı İlçe Başkanı; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkeyi yönetme kabiliyetine ve yeterliliğine sahip kadroları oluşturduk fakat bir erken seçim demek hali hazırda büyük ekonomik sıkıntılar ile boğuşan vatandaşların sırtına biraz daha yük bindirmek anlamına geliyor. Kendi parasını değil, halkın parasını harcayanlar ilk önce açtıkları yaraları sarmalılar. Biz CHP Konak İlçe Örgütü olarak bir çok vatandaşımıza sosyal ve ekonomik yardım sağlıyoruz. Ülkeyi yönettiğini düşünenlerin açtığı yaralara merhem olmaya gayret gösteriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara hazırdır, yapılacak ilk seçimde de iktidar olacaktır. Buna kimsenin şüphesi olmasın” dedi.