Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO Karargahı’na geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saatler sonra gerçekleştirilecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO Karargahı’na giriş yaptı.

Erdoğan'ın zirve kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve ABD Başkanı Joe Biden ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Görüşmeye Macron’la başladı

Erdoğan’ın Macron ile görüşmesi tamamlandı.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Macron, Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Erdoğan’la Suriye ve Libya konusunu görüştük” dedi.

Öte yandan Erdoğan, Brüksel’de Macron’dan sonra bir görüşmeye daha girdi. Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüştü.

Erdoğan’ın bugün gerçekleştirdiği bir diğer kritik toplantı da Almanya’nın Eylül ayında koltuğu devredecek olan başbakanı Angela Merkel’leydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’le ikili görüşme yaparken iki lider farklı konuları masaya yatırdı. Almanya hükümet sözcüsü Erdoğan ile Merkel’in AB-Türkiye ilişkilerini ve Kıbrıs sorununu gündeme getirdiğini aktardı.