Erdoğan, Türkiye’ye yönelik yaptırımları gündeme alan Almanya üzerinden batılı ülkelere sert mesajlar yolladı: “Ya eşit şartlarda müttefiklik yapacaksınız ya da her saygısızlığın cevabını alacaksınız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında sert mesajlar verdi. Erdoğan, İsrail ile yaşanan Mescid-i Aksa gerilimine ilişkin, "Şu an yapılan terörle mücadele bahanesiyle Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alma çabasıdır. Metal detektörlerin kaldırılma kararını duyduk ümit ederiz bunun devamı da gelir." dedi. Erdoğan, "Tüm Müslümanlara çağrıda bulunuyorum. İmkanı olan herkes Kudüs’ü Mescid-i Aksa’yı ziyaret etsin. Gidemeyenler de oradaki kardeşlerimize yardım göndersinler. Ama tıpkı Mekke’ye Medine’ye sahip çıkar gibi çıkalım. Ne Hristiyanların ne de Musevilerin inançları ibadetleri ve ibadethaneleriyle bir sorunumuz yoktur" dedi.

KATAR KRİZİ
Katar krizine ilişkin geçtiğimiz günlerde düzenlediği Körfez turunu değerlendiren Erdoğan, “Katar krizinin aşılması için neler yapabileceğimizi istişare ettik. Türkiye tüm taraflarla konuşabilen her biriyle köklü bağları olan nadir ülkelerden biridir. Bu tür krizler kan ve gözyaşıyla beslenenleri memnun ediyor. Kardeşler arasında gereksiz bir gerilime neden olan krizin inşallah kısa zaman yola konacağını umuyorum” dedi.

BATI'YA SERT TEPKİ
Son günlerde yaşanan Almanya krizi üzerinden Batılı ülkelere sert mesajlar gönderen Erdoğan şöyle dedi: “Bir süredir Amerika'sı, Almanya'sı, Hollanda'sı başta olmak üzere Türkiye'ye yönelik anlaşılmaz tutumun tezahür ettiğini görüyoruz. İstiyorlar ki, sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlıkta bulunalım. İstiyorlar ki, onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken, kendi ajanları ülkemizde cirit atsınlar, biz bir şey yapmayalım. Kusura bakmasınlar, artık öyle bir Türkiye yok. Sen Türkiye'nin Cumhurbaşkanına, Bakanlarına ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların gelip otellerde cirit atacaklar, benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Ya bizimle eşit şartlarda müttefiklik yapacaksınız, ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız. Almanya'nın bilmem ne bakanı, Türkiye'ye nasıl çok daha zarar verebileceklerine yönelik düşüncelerini medyaya ifşa etmeye başladığına göre iyice çaresiz durumdalar. Gezi olaylarına, FETÖ'ye ümit bağladılar, olmadı. PKK, YPG, SDG'den ümit beslediler, oradan da bir şey çıkmayacak. Şu ifadeye bak, 'YPG terör örgütü, onun için YPG'yi kullanmayın, SDG'yi kullanın yani Suriye Demokratik Güçleri...' Fakat, artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığı ile ortada. Ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimizi ifade ediyorum.”

S-400 AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400'ler için "Yıllardır NATO ülkesi olan Yunanistan S-300’leri kullanıyor. Neden rahatsız oluyorlar. Biz şu anda Rusya Federasyonu ile bu konuyla ilgili adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400 füzelerini ülkemizde göreceğiz ve bunları ortak üretimle de süreci işleteceğiz" diye konuştu.