AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan, MYK toplantısı öncesi şu açıklamalarda bulundu:

* Kazanımlarımızı riske atacak, salgını yeniden azdıracak risklere girmeyeceğiz. Gerektiğinde normalleşme takviminde bazı konuları öne alma, ileriye öteleme veya ilave tedbirler alma hakkımız mahfuzdur. Planları sürekli güncelleyeceğiz.

* Rehavet ve karamsarlığa mahal vermeden ülkemizi inşaallah bu musibetten kurtaracağız. Milletimizin bize duyduğu güven ve verdiği destek en büyük güç kaynağımızdır. Halkımızdan bir müddet daha bu hassasiyeti sürdürmesini bekliyoruz.

Sıkılaştırma uyarısı

* Mayıs ayında faaliyetlerine yeniden başlatmaya izin verdiğimiz işletmelerle, buradan faydalanacak insanlarımıza kurallara riayet konusunda güveniyoruz.

* Aksi halde tedbirleri yeniden sıkılaştırmak zorunda kalabiliriz. Salgını ne kadar çabuk yenersek normal hayata o derece hızlı döneriz. Kurallara uymazsak bunun bedelini hep birlikte öderiz. Tedbirlere uymaya devam etmeliyiz. Kurallara uyulmazsa tedbirleri yeniden gözden geçiririz.

Önümüzdeki haftalarda…

* Önümüzdeki haftalarda gelişmelere göre normalleşme planımızın diğer unsurlarını da açıklayacağız. Kurallara uymazsak bedelini hep birlikte öderiz. Kazanımları tehlikeye atacak adımlardan kaçınalım.  Yeni sürecin öncülüğünü yapmak 18 yıldır olduğu gibi yine AK Parti’ye yine buradaki heyete düşüyor.

Barolar ve Tabib odaları

* Meclis’te başlanmış olan ya da neticelenmeyi bekleyen pek çok düzenleme bulunuyor. Bunlardan biri de barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili taslaktır.

* Geçtiğimiz günlerde Ankara Barosu’nun ve aynı zihniyetteki yapıların  fütursuz saldırılarına şahit olduk. Sadece bu örnek dahi meslek kuruluşlarının seçim usulüne yönelik düzenlemenin aciliyetini ortaya koymuş, en kısa sürede Meclis’in takdirine sunmalıyız.