ABD'ye çağrı yapan Recep Tayyip Erdoğan, "Yapacağınız tek şey var FETO denin darbeciyi Türkiye'ye vermektir. Vermiyorsanız, o zaman kusura" dedi

AKP 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre öncesinde kapalı spor salonu önünde toplanan vatandaşlara hitaben konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı'nın sürdürüldüğü Afrin'de 2021 teröristin öldürüldüğü açıkladı. Erdoğan konuşmasının devamında teröristlere destek veren ABD'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "11 bin kilometreden kalkıp gelenler, maaşlarını verenler, kusura bakmasınlar. Bizimle müttefik iseniz, müttefikliğinizin gereğini yapın, değilseniz onu söyleyin. Biz müttefiklerimiz ile birlikte yürüdük, ihanet etmedik. Bize ihanet edenlere saygımız olmaz. Şu anda Suriye’de Esed’den bahsediliyorsa, Esed katil. Zira 1 milyona yakın vatandaşını öldüren bu değil mi? Kimyasal silahlarla bunun yanında konvansiyonel silahlarla kendi vatandaşını öldüren bu değil mi? Dünya bu adama nasıl sahip çıkıyor. Biz hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadık. Zulmetmedik. Zulmedenlerle beraber olmadık. Şu anda da bunu yapıyoruz. Şu an biz Afrin’e gittiysek, bunun için gidiyoruz. Bunun için de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

FETÖ İLE MÜCADELE


Erdoğan, "(FETÖ mensupları) Müebbet, ağırlaştırılmış müebbet...Yüklü cezalarla bedel ödüyorlar, ödeyecekler. Elbette sağda solda kalmış kılıç artıkları olabilir. Onlar da eninde sonunda yakayı ele vermekten kurtulamayacaklardır. Devletimiz de milletimiz de bu alçak örgütün mensuplarının kalemlerini kırmış, defterlerini dürmüştür. FETÖ ile mücadelede gelinen noktadan asla geriye dönüş söz konusu değildir. Bundan sonrası zaman işidir, süreç işidir." ifadelerini kullandı. ABD'ye çağrı yapan Erdoğan, "Yapacağınız tek şey var FETO denin darbeciyi Türkiye'ye vermektir. Vermiyorsanız stratejik ortağına darbe yapanı orada saklıyorsan, o zaman kusura" dedi.