Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Paneli'nde konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Türkiye hukuk devleti olmasaydı onbinlerce hain rastgele açılmış çukurlada yatıyor olurdu. İşte bu kadar kişi işlerinden edildi. Bunların bundan sonra ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Gitsinler özel sektörde çalışsın bize ne. Onu mu düşüneceğiz bir de. Devlet mi besleyecek bunları? Devlet besledi. Devlete ihanet etti bunlar. E zaten Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri de 657'dir. 657'nin de eğer bir mutabakat sağlanabilse, aynen batıda olduğu gibi memur-işçi ayrımı değil, 657'nin tamamiyle çalışanlar olarak değiştirilmesi lazım.
Şimdi bize şunu söylüyorlar: OHAL'i ne zaman kaldıracaksınız?

Bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL'i kaldırıcaz.

Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL'i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL'i kaldırmamızı beklemesin.

Bakın Fransa. Fransa'da devlete darbe mi yaptılar. Teröristler 15-20 Fransız vatandaşını öldürdü. Biz de bugüne kadar 40 bine kadar vatandaşımızı kaybettik. Şimdi beyfendiler bizden OHAL'in kaldırılmasını bekliyor.

Biz göreve geldiğimizde 15 yıl önce, Türkiye'de OHAL vardı. Biz de Anadolu'yu Güneydoğu-Doğu, bu bölgelerde dolaşırken oradaki vatandaşlarıma soruyorum: Bizden ne bekliyorsunuz? Dedilerki ne olur şu OHAL'i kaldırın başka bir şey beklemiyoruz. O zaman 1 ay içerisinde OHAL'i kaldırdık. Peki kaldırdık da ne oldu? Bir şey değişmedi. Terör orada her geçen gün arttı.