Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD ile Afrin konusunda diplomatik görüşme olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, ABD ile Afrin konusunda herhangi bir diplomatik görüşme yürütülmediğini söyledi.

Pentagon sözcüsü Dana White, Türkiye ile ABD arasında Afrin'de gerilimi azaltma seçenekleri üzerinde diplomatik görüşmeler yürütüldüğünü iddia etmişti. Yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye'nin ABD'yle afrin konusunda yürüttüğü herhangi bir diplomatik görüşme süreci bulunmamaktadır" dedi.

MANNING DE BENZER BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI


ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcülerinden Albay Robert Manning ve Binbaşı Adrian Rankine-Galloway Suriye konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Günlük basın toplantısında konuşan Albay Robert Manning, Afrin'de şiddetin tırmanmaması için Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Türkiye'nin sınırları içinde "aktif bir isyanla" karşı karşıya olan tek NATO üyesi olduğunu belirten Manning, ana omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ve Beşşar Esad yönetimi arasındaki görüşmeler hakkında bilgileri olmadığını ifade etti.