İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu ve 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Yıldırım Ulupınar İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti. İGC Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin kalesinin İzmir olduğunu söyleyerek, “Partimiz 24 Haziran seçimlerinde İzmir'de yoğun bir teveccüh bulacaktır” dedi.

Toplumun bir süredir arayış içinde olduğunu ve bu arayışın kalbinin ise İzmir'de attığını ifade eden Dervişoğlu, “Biz partileştikten sonra bu arayış bir yönelişe dönüştü. 24 Haziran'da İzmir'de patlama yapacağız. İYİ Parti milletin emriyle kuruldu. Bu ülke sağ-sol, alevi-sunni, zengin-fakir ayrışmasından, cinsiyet ayrımcılığından, hamasetten bıktı. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir parti istedi. Biz de milletin emrine uyduk, hazırolda bekliyoruz. Milletten nasıl taltif göreceğimizi sandıkta göreceğiz” diye konuştu.

İYİ PARTİ'YE AMBARGO VAR


İYİ Partiye medyada uygulanan ambargoyla bir suskunluk sarmalına alınmak istendiğini vurgulayan Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Recep Tayyip Erdoğan dişine göre bir rakip arıyor. İkinci turda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile karşılaşmak istemiyor. Ama İzmir üstüne düşeni yaparsa kurtuluş güneşi İzmir'den yükselecektir. İzmir seçmeni her zaman kendisini merkezde konumlandırmıştır. İzmir kimsenin kalesi olmamıştır. İzmir, demokrasinin kalesidir. İYİ Parti en fazla oyu da AKP’den alacaktır. AKP 2002'de aldığı yüzde 18 oy oranına gerileyecektir. Binali Yıldırım'ın 3. sıra adayını meclise göndermek için çok çalışması gerekiyor.”
Dervişoğlu, AKP'nin 16 yıllık aymazlıklarının yanı sıra bir de eskimişliği olduğunu belirterek, Cumhuriyetin fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini vurguladı.

En hazır partiyiz


Kuruldukları günden bu yana İYİ Parti’nin seçimlere girememesi için uğraştıklarını ve bir an olsun boş bırakılmadıklarını belirten Dervişoğlu, “Seçime en hazır partiyiz. Bize zarar vermek isterken uyuyan devi uyandırdılar. Listemizin de iyi olduğuna inanıyoruz. Çünkü toplumun her kesimini kucaklayan bir liste hazırladık. MHP, merkez sağ, sosyal demokrat, genç ve kadın vb. gibi toplumu tam anlamıyla temsil eden bir liste hazırladık. Biz CHP ile milletvekillerini bölüşeceğiz. Binali Yıldırım 3’üncü sıradaki adayları için çok çalışsın” dedi.

Seçimlerde, CHP ve MHP’den oy alacaklarını ancak en çok oyu AK Parti’den alacaklarını dile getiren Dervişoğlu, “Bu geçişleri sahada görüyoruz. Elimizi sıkan insanlarda bunu görüyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Karadeniz’de ve İç Anadolu’da bunu iyi gördük. Vatandaşın bize karşı oldukça yüksek oranda bir yönelimi var. Yarıştan vazgeçen MHP’den de oy alıyoruz. Yaşama alışkanlıklarının zarar görmemesi için İzmir’de CHP’ye oy veren merkez sağ seçmeni yeniden bize dönüyor. Böylelikle de CHP’den oy alıyoruz. Bütün partilerden oy alıyoruz. Sayın genel başkanımızın Meral Akşener’in kadın olmasıyla farklı kesimlerden de ciddi oy alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Akşener, 10 Haziran’da İzmir’de


Bu arada Devişoğlu, Meral Akşener’in 10 Haziran’da İzmir’e geleceğini, Bergama ve Tire’de halkla buluşacağını açıkladı. Kadir Gecesi’ne rastlayan 10 Haziran gecesi Gündoğdu Meydanı’nda halk iftarı vereceklerini belirten Dervişoğlu, Akşener'in burada İzmirlilere hitap edeceğini söyledi.