CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir'de olağanüstü kurultay için imza veren partililerin, CHP'yi tartışmaya açmamasını isteyerek, "Ortada bir başarı varsa başarı da ortaktır. Başarısızlık varsa bu da ortaktır. İmza toplayanlara saygı duyuyoruz, hayırlı olsun" dedi.

CHP İzmir'de bazı kurultay delegeleri, olağanüstü kurultay için imza vermeye başladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, şuanda kurultay tartışmalarına girmenin genel başkanı ve partiyi tartışmaya açmak olduğunu söyledi. Yücel, "İmza toplayan ve kurultayın toplanmasını isteyen arkadaşlarımıza söyleyecek bir şey yok. Bu onların demokratik hakkı. Tüzük gereği böyle bir yola girebilirler. Zaten başlamışlar imza toplamaya, hayırlı olsun. Söyleyecek çok fazla söz yok" dedi. Ancak bu işler yapılırken partiyi tartıştırmamak gerektiğini vurgulayan Başkan Yücel, "Partimizi, genel başkanımızı kamuoyu önünde tartıştıracak, küçük düşürecek, polemikler yaratacak açıklamaların yapılmaması lazım. Bunlara da dikkat ederler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. İmza toplayanları disipline gönderme gibi bir durumun söz konusu olmadığını da kaydeden Deniz Yücel, partililere saygı duyduklarını belirtti. Yücel, "İmzaları toplarlarsa kurultay toplanır ve gerekli şeyler konuşulur, tartışılır. Ama şuan yapılanı zamanlama ve yöntem olarak doğru bulmuyorum. Seçimlerden bir gün sonra bu tartışmaları yaratmak doğru değil" dedi.

'SÜREÇ İYİ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLDÜ'


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi seçimi kazansa da kaybetse de bu süreçten güçlü çıkacağını bilerek aday gösterdiğini söyleyen Yücel, "Bu önemli bir hareketti. Demokrasinin tecelli etmesi için bir partiye 15 vekilin gönderilmesi, diğer partiler ile ittifak kurulması seçim sürecinde atılan önemli adımlardı. Muharrem İnce'nin aday gösterilmesini de buna dahil edebiliriz. Bu süreç gerçekten olması gerektiği gibi iyi bir şekilde yürütüldü, yönetildi. Partimizin oyu ile cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem İnce'nin oyları arasında yüzde 8 gibi bir fark var. Bunu Muharrem İnce lehine bir başarı olarak ya da CHP aleyhine bir başarısızlık olarak göstermek doğru değil. Ortada bir başarı varsa başarı da ortaktır. Başarısızlık varsa bu da ortaktır. Bunun konuşulacağı, tartışılacağı zaman, yer ve organlar bellidir. Şuanda zamanlama doğru değil" dedi.

SEÇİM RAPORU TAMAMLANDI


Deniz Yücel, ayrıca belediye başkanları, ilçe başkanları, milletvekillerinden seçim süreci ile ilgili ayrıntılı birer rapor istediğini anımsatarak, raporların geldiğini ve kendilerinin de il başkanlığı olarak rapor yazıp genel merkeze ulaştıracaklarını söyledi. Yücel, "Bu süreç tamamlandıktan sonra genel merkez konu ile ilgili yapacağı bir uygulama, tasarruf varsa gerekli çağrıyı zaten yapar" diye konuştu. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından gelecek hafta içerisinde tamamlanacak olan rapor, genel merkeze sunulacak.