İZDENİZ grevi üzerinden Kocaoğlu'nun eleştiren AKP İl Başkanı Delican'a, CHP'li Özen'den “Grev yasaklama şampiyonu OHAL'li AKP iktidarının İzmir İl Başkanı, bu grevden sana mama çıkmaz” yanıtı geldi.

Haber/ Umut KARAKOYUN

İZDENİZ grevi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştiren AKP İl Başkanı Bülent Delican'a CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen'den “12 grev yasaklayıp erteleme şampiyonu OHAL'li AKP iktidarının İzmir İl Başkanı, bu grevden sana mama çıkmaz” yanıtı geldi.
Delican daha önce yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Bir tramvay çalışması yüzünden kent felç edilmiş durumda. İZDENİZ’e bakıyorsunuz, hala sözleşme yapamadılar. İzmir’deki her toplu sözleşme grevle sonuçlanıyor sonrasında hükümetimiz çözüyor. Kocaoğlu’nun İzmir’de inatlaşarak, işçilerle zıtlaşarak sorunları çözme taktiği kente zarar veriyor. İZDENİZ’le de yarın bir şekilde anlaşılacak ama kent kaybediyor. İzmir’de çok güzel ve verimli hizmetler yapılabilir. Vatandaşlarımız yeter ki partimizle ilgili konularda bizimle istişare etsinler. Partimizin yaptıklarını anlattıklarımızda bizleri dikkatle dinlerlerse bu işlerin bu kadar zor olmayacağını, sabah işlerine giderken, evlerine dönerken daha mutlu olabileceklerini kendilerine 2019 sürecinden sonra taahhüt ediyoruz.”

ozen1AKP'Lİ DELİCAN'A YANIT
CHP'li Özen, sert ifadeler kullandığı açıklamasında AKP'li Delican'a şu sözlerle yüklendi: “12 grev yasaklayıp erteleme şampiyonu OHAL'li AKP iktidarının İzmir İl Başkanı, İZDENİZ'de işçilerimizin hak arama haklı grevinden, "İzmir'i kazanma" sonucu çıkarmaya çalışıyor. Sen merak etme, heyecanlanma Sayın Delican, demokrasiye alış biraz. Sadece İzmir'de bıraktığınız demokrasinin, keyfini çıkar. Bak Genel Başkanın Tayyip Bey bile, işadamları toplantısında; OHAL'i iş çevreleri rahat etsin, grev ve işçi hakları olmasın diye ilan ettiğini, öğüne öğüne söylüyor. İZDENİZ'in yiğit işçileri tabi ki işçinin asıl gücü grev hakkını kullanacak. Onlar çoluk çocuğunun haklarını, alın terlerinin karşılığını istiyorlar. Destekliyoruz... İşveren de yani İzmir halkının parasını kullanan, CHP'li Büyükşehir Belediyesi, grev hakkına saygıyla, İzmir halkının parasını en uygun kullanma sorumluluğu ile... En uygun zamanda aile gibi olduğu İzdeniz işçisiyle uzlaşacaktır... Buna inancımız tamdır...

SENDİKAYA TAVSİYE

İZDENİZ işçilerimizin sendikası, Türkiye Denizciler Sendikası Başkanı Hasan Pekdemir kardeşime de Demokrasi tavsiyem var tabi ki bu arada... Sendika ve Başkan hayatı boyunca ilk kez grev yapmış. Bu demokrasi görevini size yaşatan, İzmir'e ve Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür et bence... “Grev hakkı kutsaldır, emek en yüce değerdir” diyen, CHP'li Belediye ile AKP diliyle, ağız dalaşına girmek yerine, grevin, toplu sözleşme hakkının kutsallığını anlat bu arada işçi kardeşlerimize... Burası İzmir Demokrasinin Başkenti. Grev düşmanı, işçi, emekli, köylü ve üretici düşmanı bir iktidara, buradan mama çıkmaz. İzmir AKP'yi tanır. AKP İl Başkanı Sayın Delican, sen içini serin tut. Demokrasiye alış bence... Demokrasiyi yaşayan İzmir'de yaşama keyfini çıkar bence.”