Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, "Malazgirt'i devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. Bugün millet Malazgirt'te. Bu kulunu bu milletin bir ferdi olarak yarattın. Ne kadar çalışsak az. İnşallah önümüzdeki yıl Malazgirt bir başka olacak. Buranın imarını farklı bir proje ile ele alacağız. Bu törenleri çok daha farklı hale getireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'taki Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'na katıldı. Erdoğan'la birlikte Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve çok sayıda bakan ile milletvekilinin de katıldığı etkinlikte Cumhurbaşkanı özetle şöyle konuştu: "Sultan Alparslan savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde, 'Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir' demiştir. Bu zafer bize yeni bir istikbal kazandırdı. Yaklaşık iki asır sonra da Osmanlı çınarı Anadolu'da kök salmaya, 7 iklim, 4 kıtayı gölgesi altında toplamaya başladı.

ÇOCUKLARIMIZA VERECEĞİMİZ EN DEĞERLİ MİRAS ANADOLU

Anadolu, ey Anadolu.Altı kanla üstü çileyle yoğrulmuş Anadolu, geçmişimiz Anadolu. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız Anadolu. 946 yıldır bizimlesin. Bunca yıldır kardeşlerinin hem köprüsü hem umudu oldun. Bugünde devam ediyorsun. Yazık sana ağlamayan şaire, sana titremeyen vicdana. 15 Temmuz'da Türk milleti sana öyle bir sahip çıktı ki tüm dünya şaştı kaldı. Ne diyor şair; Dur yolcu, Değilde kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_08/2017_08_26/1674015/mus_cumhurbaskani_erdogan_malazgirt_zaferi_nin_946_yil_donumu_toreninde_konustu_1.mp4

ÖNÜMÜZDEKİ YIL MALAZGİRT FARKLI OLACAK

Her tümseğinin altında bir şehit yatma pahasına da olsa Türk milleti namusundan vazgeçmedi. Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi. Malazgirt'i atlayıp daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Malazgirt'i devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. Bugün millet Malazgirt'te. Bu kulunu bu milletin bir ferdi olarak yarattın. Ne kadar çalışsak az. İnşallah önümüzdeki yıl Malazgirt bir başka olacak. Buranın imarını farklı bir proje ile ele alacağız. Bu törenleri çok daha farklı hale getireceğiz.

Tıpkı 2023 gibi, 2053 gibi; 2071'i de kendimize bir ufuk çizgisi, bir kızıl elma olarak belirledik. Malazgirt Savaşı, Anadolu'daki çokluk içinde birlik, çoğulculuk anlayışının en somut tezahürüdür. Biz 80 milyon tek milletiz. Biz, etle kemik, etle tırnak gibi tek milletiz. Tek bayrak. Bayrağımıza eş bayrak asla. Bayrağımız rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin kendisi.