İYİ Parti'nin 'tek adam' rejimine giden yoldaki en büyük engel olduğunu belirten İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Demokratik Türkiye için yeni bir anayasa gerekiyor” dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve parti sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 9 Eylül Gazetesi'ne çok özel açıklamalar yaptı. Siyasetin gündemindeki konuları masaya yatıran Aytun Çıray, “Şu anda Türkiye bir seçim ittifak yasası diye bilinen bir yasayla karşı karşıya kalmışsa bilinsin ki, bu iktidarın Meral Akşener korkusunun tezahürüdür. Eğer bugün İYİ Parti kurulmamış olsaydı ve Meral Akşener millet tarafından bu kadar teveccüh görmeseydi, Tayyip Bey, sarayda ayaklarını uzatarak rahat rahat başkan seçilirdi. İYİ Parti, tek adam devletine, tek adam rejimine giden yoldaki en büyük engeldir” diye konuştu.
Seçim güvenliği ilgili de çalışmalar yaptıklarını anlatan Çıray, “Seçim ve Ötesi ile Ankara Oyları adlı sivil toplum örgütleri partimiz için çalışmalar yapıyor. Ayrıca Genel İdare Kurulu üyemiz Burcu Akçura başkanlığında bir özel seçim ofisi oluşturduk. Şimdiden çalışma başlatıldı. Türkiye çapında sandık bazında bütün bilgileri topluyoruz. 1 Nisan'da büyük kongre biter bitmez de Koray Aydın başkanlığında tüm Türkiye'de sandık bazında örgütlenmeye geçiyoruz. Sandıkların güvende olması, seçimlere şaibe karışmaması için İYİ Parti üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirecektir.
İYİ Partililer şu anda sandıklar için eğitiliyor. Ankara, Bursa, Adana ve büyük şehirlerden başlayarak bu eğitimleri vermeye başladılar” ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI


İYİ Parti'nin en büyük projesi ve aynı zamanda varoluş nedenini yeni bir anayasal hukuk devletini ve mutlak kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sistemi inşa etmek olduğunu sözlerine ekleyen Aytun Çıray şunları söyledi: “Bunu inşa ederken de güçlendirilmiş parlamenter sistem 21. yüzyılın gereklerine göre yeniden dizayn edilecektir. Aslında bazen şerden hayır doğar, burada da anayasayı tamamen ortadan kaldırmış olmaları Türkiye'nin bütün kesimleriyle barışmasını ve kardeşliğini sağlayacak yeni bir anayasa yapma imkanı tanınmıştır. Bu konuda İYİ Parti yeni bir anayasa çalışması yürütmektedir. Başkanlık seçimlerinden önce tüm ülkenin görüşlerine sunulacaktır.”

CESURLAR HAREKETİ


Tüm bu gelişmeler göz önünde alındığında İYİ Parti'nin bir yandan da çok büyük zorluklarla mücadele ettiğine dikkat çeken Aytun Çıray yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:
“Demokrat Parti'nin 1946'da doğduğu şartlardan daha ağır şartlarda doğuyor İYİ parti. Çünkü 1946'daki siyasi iradenin hedefi çok partili siyasi hayata geçmekti. Şimdiki siyasi iradenin hedefi ise tek adam rejimine geçmek. Bu da üzerimizdeki baskıyı artıyor. Ama umurumuzda değil, Genel Başkanımız Meral Akşener'in de dediği gibi İYİ Parti bir cesurlar hareketidir. Ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan döndüremezler.”

Serkan Uçma İYİ Parti'de


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN'da 15 yıldır şef olarak görev yapan Serkan Uçma, İYİ Parti'ye geçti. Uzun yıllar çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli kademelerinde görev alan Uçma bundan böyle siyasi hayatına İYİ parti'de devam edecek.
28 Şubat'ta 15 yıldır görev yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden siyasi etik gereği istifa eden Serkan Uçma, “22 yıl Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli kademelerinde aktif siyaset yaptım. Bugün geldiğimiz ortamda siyasi yaşantımı İYİ Parti çatısı altında sürdürme kararı aldım. Bu yüzden de siyasi etik gereği İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevimden istifa ettim. Demokratik bir Türkiye'yi hep birlikte kurmak için İYİ Parti çatısı altında buluşalım” ifadelerini kullandı.