Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Türkiye’de bir milyona yakın öğretmenin görev yaptığını, 400 bin öğretmenin de atama beklediğini hatırlatan CHP Milletvekili Sertel, “Son 15 yılda 15 kez değişen eğitim sistemi tüm öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mağdur ediyor. AKP iktidarı döneminde görev alan 6 Milli Eğitim Bakanı da öğretmen değildir. Eğitim sistemimizin en önemli sorunlarından biri de öğrenci psikolojisini bilmeyen, öğretmenlerin yaşam koşullarını tecrübe etmemiş isimlerin Bakanlık yapmasıdır. Önerim ilk, orta veya lise görev yapmış öğretmen kökenli bir milletvekilimizin Bakan olarak atanmasıdır” dedi.

Eğitim sistemindeki sorunların genç öğretmenlerin ve çocuklarımızın geleceğini kararttığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“ÖĞRETMENLER KAYGILI VE MUTSUZ”

“Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz bu özel günü kaygı ve endişe içinde geçiriyor. Son 15 yılda 15 kez değişen eğitim sisteminden hiçbir öğrenci, veli ve öğretmen memnun değil. 1 milyona yakın öğretmenimiz onlarca sorunla boğuşuyor. Sözleşmeli öğretmenlerimiz aile birliğinin sağlanmasını bekliyor. 400 bin genç öğretmenimiz atama bekliyor. Her yıl fakültelerden mezun olanları da dikkate aldığımızda atanamayan öğretmen sayısı katlanarak artıyor. Başbakan’ın ‘haddinden fazla eğitim fakültesi açmışız’ itirafı bunun açık örneğidir. Yine yanıldılar ve yanıldıklarını itiraf etmek zorunda kaldılar. Bu yanılmaktan ziyade acizliklerinin göstergesidir. AKP iktidarında görev yapan 6 Milli Eğitim Bakanı’nın üçü hukukçu, üçü de öğretim üyesidir. Hiçbiri eğitim sisteminin temelini oluşturan ilkokul, ortaokul, lise öğretmenliği yapmamıştır. Tabiri yerindeyse tebeşir tozu yutmamıştır. Öğrencinin psikolojisini bilmeyen, il il gezip öğretmenlik yapmayan, öğretmen maaşı ile evini geçindirmek zorunda kalmamış olan Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilirse eğitim sistemimizin bu hale düşmesi de kaçınılmaz olur.”
Her türlü baskıya, sosyal adaletsizliklere rağmen ilk öğretmenimiz Atatürk’ün yolundan ayrılmayan öğretmenlerin gününü kutladığını belirten Atila Sertel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, öğretmenlerle beraber demokratik bir toplumun temelini atmak ve öğretmenlerin daha iyi yaşam koşullarında görev yapmalarını sağlamak için verdiği mücadeleye devam edeceğini vurguladı.