Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu’nun da eşlik ettiği ziyarette öğrencilere sohbet eden Erdoğan, “Ben de çok küçük yaşlarımda bölge yatılı ortaokulunda ve İzmir Kız Lisesi’nde yurtlarda kaldım. Yurt arkadaşlığının güzelliklerini çok iyi bilirim. Karabağlar Belediye Başkanımız, kıymetli ağabeyim Muhittin Selvitopu’nu bu muhteşem eseri ortaya çıkardığı için yürekten kutluyor, ‘Ellerine Sağlık Başkanım’ diyor, tüm Türkiye’ye örnek gösteriyorum.” dedi.

“ENES KARA’NIN ACISI YÜREKLERİMİZİ YAKTI”

Geçen hafta bir cemaat yurdunda kalırken intihar eden, Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın acısının tüm ülkenin yüreğini yaktığını, cemaat ve tarikat yurtlarına yönelik bir farkındalık yarattığını da vurgulayan Erdoğan, CHP’li belediyelerin gençlerini tarikat ve cemaatlerin eline terk etmeyeceğini vurguladı.

Devletin asli görevinin, Anayasal olarak güvence altına alınan eğitim hakkını kullandırırken, gençlerine çağdaş koşullarda barınma imkânları yaratması; pırıl pırıl gençlerini tarikat ve cemaatlerin kör karanlık kuytulardaki yurtlarına terk etmemesi olduğunu hatırlatan İlkay Girgin Erdoğan, gençlerin ailelerine seslenerek şöyle devam etti:

“EVLATLARIMIZI TARİKAT YURTLARINA ASLA TERK ETMEYELİM.”

“İzmir bu konuda en duyarlı kentlerimizden biri. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Bornova ve Balçova Belediyemizin de yurtlarında yüzlerce evladımız sağlıklı ve uygar koşullar altında barınıyor. Atatürk’ün adını taşıyan bu yurtta, Türkiye’nin geleceğine umutla bakan kız öğrencilerimizi gördüğünde çok mutlu oldum ve duygulandım. CHP’li belediyeler olarak, Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile tek bir öğrencimizin bile açıkta kalmaması görevliyiz. Enes oğlumuzun babasının, zerre kadar pişmanlık duymadığını gösteren açıklamalarına inat, tüm velilere seslenmek istiyorum: Dişimizden tırnağımızdan artırarak, gözümüzden sakınarak büyüttüğümüz evlatlarımızı; her türlü melanetin sergilendiği cemaat ve tarikat yurtlara asla teslim etmeyelim. Sözümüz söz! Evladınız barınma sorunu yaşıyor ise en yakın CHP’li belediyemizin ya da o ildeki milletvekillerimizin kapısını çalınız. Biliniz ki evladınız, güvenilir ellerde; aklın ve bilimin ışığında geleceğini inşa edecek!”

Karabağlar Belediyesi’nin tamamıyla kendi kaynakları ile inşa ettiği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 21 Kasım 2019’da hizmete açılan Atatürk Kız Öğrenci Yurdu, 274 kız öğrenciye beş yıldızlı otel konforunda barınma imkânı sağlıyor.