CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 5 Temmuz Perşembe günü saat 11.00'de toplanacağı öğrenildi. CHP Sözcüsü Tezcan, partinin ve Kılıçdaroğlu'nun gündeminde olağanüstü kurultay olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, pazartesi günü yapılamayan MYK toplantısını 5 Temmuz Perşembe günü yapacaklarını açıkladı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün yaklaşık 3 saat süren bir görüşme yapmıştı.

Hem bu görüşme hem de görüşmeye ilişkin açıklama yapan Muharrem İnce ile ilgili konuşan Tezcan ''CHP'nin ve genel başkanın gündeminde olağanüstü kurultay yok. Özel bir yemekli toplantıydı içeriğinin anlatılması siyasi nezaketsizlik'' dedi.

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?


Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili görüşmenin detaylarının sorulması üzerine, eşlerle birlikte gerçekleşen görüşmenin sohbet ortamında geçtiğini söyledi.

Seçim sonuçlarının değerlendirildiğini de vurgulayan İnce, Kılıçdaroğlu'ndan kendisine gelen herhangi bir teklifin olup olmadığı sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'dan bana bir teklif gelmedi ama benden Sayın Kılıçdaroğlu'na bir teklif gitti. Gizlim saklım yok, bunları milletin önünde de söyleyebilirim. İYİ Parti'ye 15 milletvekili göndermesi, kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yapması dolayısıyla, Sayın Genel Başkan'a, büyük bir devlet adamlığı yaptığını ve milletin gönlünde taht kurduğunu belirttim. Bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarış içinde olmak istemediğimi ama milletin de seçim sırasında duyduğu, gördüğü bir umut var ve bunu kaybetmememiz gerektiğini ifade ettim.

Kendisi isterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum. Bir ağabeyi-kardeş ilişkisi içinde kendisi grup başkanı ve onursal genel başkan olarak bu çalışmaları yürütebileceği teklifinde bulundum. Kendisi 'evet' ya da 'hayır' gibi bir şey demedi. Ben bu teklifi yaptım. Bunu kendisinin değerlendireceğini düşünüyorum, gerisine bakacağız."

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultay teklifine 'hayır' demesi durumunda imza toplama yoluna gidip gitmeyeceği sorusuna da "Hayır ben imza toplamayacağım ama 'hayır' derse, örgüt kendisi çözecektir..." ifadesini kullandı.