CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Nihat Zeybekci'nin, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez” sözlerine karşılık “Mahallenin delikanlıları olarak bekliyoruz, buyursunlar gelsinler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 9 Eylül Gazetesi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci'nin, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez” sözlerine tepki gösteren Özkan, “Öncelikle arkadaşı edebe davet ediyoruz. Edepsizce konuşanlara da haddini bildirmeyi biliriz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Özkan, yaklaşan yerel seçimler öncesi İzmir'de çeşitli temaslarda bulundu. Gazetemizi de ziyaret eden Özkan, yazıişleriyle sohbet etti. İzmir'in cumhuriyetin sembolü olduğunu belirten Özkan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci'nin, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez” sözlerine de tepki gösterdi. Siyasetin de bir adabı olduğunu belirten Özkan, “İzmir, demokrasinin, huzurun, barışın, hoşgörünün, kadını ve erkeğiyle birlikte güzel insanların kentidir. İzmir'i dönüştüremezsiniz. İzmir sizi kendine benzetir. İzmir cumhuriyetin, laikliğin, Mustafa Kemal'in, cumhuriyetin özüdür, ta kendisidir. Bizler mahallenin delikanlıları olarak bekliyoruz. Buyursunlar gelsinler” ifadelerini kullandı.

Yerel seçim çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Özkan, “Partimize gönül vermiş herkes şunu bilsin ki ülkenin her yanında en iyi adaylarla seçimlere katılmak için kılı kırk yarıyoruz. Parti meclisimiz, genel merkezimiz en doğru adayları bulmak için gece gündüz çalışıyor, anketler yaptırıyor. İl ve ilçe örgütlerimizden raporlar alıyor. Liyakata dayalı, herkesin, her kesimin benimsediği, onay verdiği adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız” dedi. Özkan aday belirleme işleminin en geç Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını da sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ