CHP İzmir İl Yöneticisi Yücel Özen, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin köy mallarını satışa çıkarmaya hazırlandığını ileri sürerek, 'Bu malları satmamaya söz vermedik mi' diye sordu.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir İl Yönetimi'nin Eğitim Sekreteri Yücel Özen, CHP'li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin köy mallarını satışa çıkaracağını ileri sürerek, sosyal medya hesabından ateş püskürdü. AKP İktidarı'nın, Cumhuriyet tarihi boyunca biriktirilen tüm malları sattığını söyleyen Yücel Özen, CHP'nin seçilmiş bir belediye başkanının da aynı tavrı sergilemesini yadırgadığını açıkladı. Özen; “Başkanımızın canı çekmiş, satmak istiyor. Neyi? Kentin yarattığı rant diye tanımlanan
kent merkezindeki arsa ve iş yerlerini değil. Köylerimizin ata mirası mallarını, köy mallarını satmaya hazırlanıyor” sözleri ile tepki gösterdi. Yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun köy mallarının satışına yönelik duruşunu hatırlatan Yücel Özen, Sesli'ye 'Köy mallarını satıp ne yapacaksın' sözleri ile seslendi. Özen; “Aziz Kocaoğlu daha dün Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı ve 'İzmir'de köylü milletin efendisi olacak' sözüne rağmen mallar satılıyor. Köy mallarını satıp ne yapacak” dedi.

SÖZ VERMEDİK Mİ?

Bu satışlar yapıldıktan sonra CHP'li yöneticilerin o güzelim köylere bir daha nasıl gireceklerini de soran Yücel Özen, 'Söz vermedik mi' dedi ve ekledi: “Köy malları kutsaldır, onları koruyacağız. Köylülerin veya köy kooperatiflerinin kullanımına devam edecek. Bunları söylemiştik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı CHP taahhütlerinden haberin yok mu?” Açıklamasının sonunda CHP'nin sözünün eri olduğunu kaydeden Özen, satışların biran önce durdurulmasını istedi.