CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti Lideri Akşener’in İzmir için verdiği ittifak sinyali karşısında, “Parlamenter rejim kaygısı olan herkesle dayanışma içerisinde olabiliriz. 16 Nisan referandumunda bunu başardık. Bu kaygıları taşıyan bir hayır bloku oluştu. Bunu muhafaza etmek zorundayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel gündeme dair birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Egedesonsöz’e konuşan İl Başkanı Yücel, Çeşme ve Konak eksiğiyle sonlanan ilçe ziyaretleri için değerlendirmede bulundu. Yücel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin İzmir’de yüzde 22’lik oy oranında olduğunu söylemesi ve yerelde ittifaka açık kapı bırakması için konuştu.

Yücel ayrıca AK Parti’nin içinde bulunduğu kongre dönemi, 9 Nisan’da gerçekleşecek İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimleri için de çarpıcı mesajlar verdi.

DEMOKRASİ MUKTEDİR AZINLIĞIN, MUHALİF AMA ÖRGÜTSÜZ BİR ÇOĞUNLUĞA HÜKMETMESİ DEMEK DEĞİLDİR!
AK Parti’nin İzmir’de yürüttüğü kongreler sürecinde ikinci bir adaya şans tanınmaması, seçimlerin genelde tek listeyle yapılması ve genel merkezin isteği dışındaki ismin kongrede ipi göğüslemesi halinde bile istifa ettirilmesinin kamuoyunda ‘antidemokratik’ olarak nitelendirilmesi karşısında konuşan Yücel, “Biz demokrasiyi savunan, demokrasi kültüründen gelen bir partiyiz, o yüzden parti içi yarış Cumhuriyet Halk Partisi’nde her zaman yaşanır. Bu bizim zenginliğimizdir, bir iç çekişme ya da mücadele değil, bir görev yarışıdır. Biat kültüründen değil demokrasi kültüründen gelen bir partiyiz. Sorgularız, tartışırız, fikir üretiriz, her zaman daha iyiyi ve doğruyu ararız. AKP'nin kongreleri hakkında yorum yapmak bize düşmez. Başka bir siyasi partinin iç işlerine, işleyişine karışmak doğru değil. Kamuoyunda eleştirilebilir, tartışılabilir ama bizim bunu konuşmamız, tartışmamız gereksiz. 2018 yılında yaşıyoruz, iletişim imkanları, ortada, bilgiye, doğru bilgiye ulaşma olanağı herkesin mevcut. Demokrasinin medeni ülkelerde nasıl uygulandığına, ülkemizde nasıl uygulandığına bakmak yeterli. Demokrasi çoğunluğun azınlığa ya da muktedir azınlığın, muhalif ama örgütsüz bir çoğunluğa hükmetmesi demek değildir” dedi.

PARLAMENTER REJİM KAYGISI OLAN HERKESLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLABİLİRİZ
Yücel, İYİ Parti Lideri Akşener’in, ‘ Şu anda İzmir’de oyumuz yüzde 22. Böyle olursa CHP yüzde 30 olur AKP aradan sıyrılıverir. Böyle bir durumu istemeyiz. Bölen olmayız’ açıklamasının ‘ittifaka açık bıraktı’ şeklinde yorumlanması karşısında, “AKP ve MHP, daha seçimlere 1 yıldan fazla bir süre varken, tek adamın iktidarını muhafaza edebilmek için ittifak oluşturuyor sonra biz burada demokrasiyi tartışıyoruz. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener'in ittifakla ilgili resmi bir açıklaması yok ama dün basında yer alan bir bilgi var. Ben her zaman şunu ifade ediyorum. Bu ülkede cumhuriyet kaygısı olan, demokrasi, laiklik, inanç ve ifade özgürlüğü kaygısı olan, hukuk devleti kaygısı olan, kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter rejim kaygısı olan herkesle dayanışma içerisinde olabiliriz. 16 Nisan referandumunda bunu başardık. Bu kaygıları taşıyan bir hayır bloku oluştu. Bunu muhafaza etmek zorundayız. Hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bu kaygıları taşıyan kimse kişisel düşünmemeli” açıklamasında bulundu.

ELBETTE MEVCUT BAŞKANLAR DOĞAL ADAYDIR AMA…
Tamamladığı ilçe ziyaretleri özelinde net ifadeler kullanan Yücel, danışma kurulları hakkında da bilgi verdi. Yücel, “İlçe ziyaretlerimiz gayet verimli ve başarılı geçti. Bizim için partinin menfaatleri, partinin başarısı her şeyin üzerinde. Ufak tefek sorunlar olsa da, hepsini aşarız. Kimsenin kişisel düşünme, bireysel hareket etme hakkı ve lüksü yok. Partiye, partinin başarısına zarar verecek en küçük bir davranışa dahi izin vermem. Birçok ilçemizde ön seçim beklentisi var. Bu zaten 2015 genel seçimlerinde uygulandı. Yerel seçimlerde uygulanabilir mi? İlçenin özelliklerine, dinamiklerine, üye yapısına bakmak lazım. Belediyelerin bizde olduğu ilçelerimizde, elbette mevcut belediye başkanlarımız doğal adaydır. Ama birçok kez ifade ettiğim gibi bizim için öncelik seçim kazanmaktır, partinin başarılı olmasıdır. O nedenle hangi yöntemin bizi başarıya götüreceğine inanırsak, o yöntemin uygulanması konusunda tavır koyarız. Danışma kurullarımızın yapılması konusunda İlce başkanlıklarımıza yazı yazdık. Önümüzdeki 1 ay içerisinde ilçe danışma kurullarımızı yapacağız. 28 Nisan'da da İl danışma kurulumuzu yapacağız. Göreve geldiğimizden bu yana ne yaptık, ne yapıyoruz ve önümüzdeki süreçte neler yapacağız? Elbette eksiğimiz, hatamız olabilir ama önemli olan niyettir, yönetim kurulu üyesi tüm çalışma arkadaşlarımla iyi niyetle ve özveriyle çalışıyoruz. Güne sabah 07.30 da başlıyorum, gece 01.00'e kadar tempo devam ediyor. Her gece en az 1 – 1 buçuk saat internetten gazete ve köşe yazısı okuyorum. Seçim takvimi yaklaştıkça tempo daha da yoğunlaşacak” diye konuştu.

BİZİM HASSASİYETLERİMİZ VAR, KİM GELİRSE GELSİN BU DURUŞ DEĞİŞMESİN!
Ekrem Demirtaş ve AK Parti tarafından desteklendiği iddia edilen Mahmut Özgener arasındaki rekabete sahne olması beklenen 9 Nisan’da gerçekleşecek İZTO seçimleri için konuşan Yücel, “Bizim ticaret odası seçimlerine müdahale etmemiz söz konusu değil. Bizim bazı hassasiyetlerimiz var, İzmir'in bazı hassasiyetleri var. İzmir Ticaret Odası uzun yıllardır Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrasiden yana bir duruş sergiliyor, biz Sayın Ekrem Demirtaş da Sayın Mahmut Özgener de kim göreve gelirse gelsin, bu duruşun değişmemesini, bozulmamasını istiyoruz. Çünkü İzmir bu duruşu hake diyor. İzmir Atatürk'e, Cumhuriyet'e, demokrasiye sahip çıkılsın istiyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak aynı noktadayız” ifadelerini kullandı.