CHP Konak İlçe Başkanlığı, Alsancak Vapur İskelesi önünde ses getirecek bir eyleme imza attı. Eylemde seçim günü, seçmenlere neler yapması gerektiğini uygulamalı olarak canlandırdı. Açıklamayı yapan Başkan Çağrı Gruşçu’ya ilçe örgütü eşlik etti.

Oy verme işleminin canlandırıldığı olayda seçim sandığı konuldu ve sandık görevlileri yerini aldı. Seçmenler oy kullanmak için sıra oldu. Mühürsüz pusulalara dikkat edilmesi gibi hayati öneme sahip hususlar anlatıldı. Bunun yanı sıra yaşanacak olumsuz koşullara yönelik yurttaşların neler yapması gerektiğine ilişkin çözüm önerilerinin de dile getirildiği eylemde elektrik kesintisi yaşanması durumunda neler olacağına dair gösteri de sergilendi. Oy verme işlemi ya da oy sayımı devam ederken sönen ışıkla beraber seçmenler, sandık görevlileri ve müşahitlerin olaya müdahalede bulunarak yanlarında götürdükleri el fenerleriyle ortamı aydınlatmaları kesintinin yaşandığı saati raporlamaları istendi.

Canlandırmaya Kordon’daki çimlerde oturan gençler büyük ilgi gösterdi. Başkan Gruşçu: “Her şey geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız için” ifadeleriyle eyleme başladı ve gençlerden destek istedi.
Başkan Gruşçu: “Sandık güvenliğini sağlamak için bu tatbikatı yaptık. Ülkemizde her an, her şey olabilir. Seçim günü her an dikkatli olmalıyız. Daha önce olduğu gibi trafolara kedi de girebilir. O yüzden yanımıza seçmen kartımızı, nüfus cüzdanımızı ve vicdanımızı da alarak oy kullanacağız ama yetmez! Yanımızda fenerlerimizi de bulundurarak herhangi bir durumda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce de söylediği gibi elektrik kesilirse sandığın üzerine oturacağız.

Vatandaşlarımızdan iki şey rica ediyorum. Sandığa sahip çıkmanın ilk yolu oy vermek ikinci yolu ise sandık güvenliğini sağlamaktır. “ ifadelerinde bulunarak eylem sonrası katılımcılara teşekkür etti.

Eylem sonrası Başkan Gruşçu ve İlçe Örgütü Kordon’da gençlere CHP broşürleri dağıtıp onlarla sohbet etti.