İzmir’de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yoksul ailelere dağıtımı yapılan kömür yardımları başladı. Karabağlar’da birçok mahallede yapılan kömür yardımına, CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’dan tepki geldi.

Yıldız, kömürün 24 Haziran'daki seçimler nedeniyle erken dağıtıldığını ve vatandaşların oylarına ipotek konulduğunu öne sürdü. Karabağlar Kaymakamlığı ise kömür yardımını her yıl bu aylarda yaptıklarını, dağıtım zamanının seçim kararından önce planlandığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından, İzmir’in Karabağlar ilçesinde yapılan kömür yardımına, CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, tepki gösterdi. Sosyal devletin halka, ihtiyacı olanlara yardım yapmasına karşı olmadıklarını, ancak yaz aylarına girildiğini ve İzmir’de hava sıcaklığının son derece yüksek olduğu şu günlerde kömür yardımı yapılmasına anlam veremediklerini söyleyen Ali İhsan Yıldız, "Sürdürebilir ekonomi ile yoksulluğun ortadan kaldırılmasına yönelik bir çalışma yapılması gerekirdi. Bu mevsimde, seçim öncesi dağıtılan kömürler, yoksulluğu istismara yönelik bir harekettir. Bu yardımlara karşı değiliz ama zamanlama manidar" diye konuştu. Seçim arifesinde, üstelik oldukça sıcak olan günlerde kömür yardımı yapıldığına dikkat çeken Yıldız, yetkilileri insanları istismar etmekle suçladı. Yıldız, bu yardımların geçen yıl da Anayasa Referandumu öncesi dağıtıldığını savunarak, "Vatandaşların oyuna bu şekilde ipotek koymaya çalışıyorlar. Ama insanlarımız bu oyunlara kanmayacak" dedi.


"PLANLANMIŞ BİR ÇALIŞMA"


Karabağlar Kaymakamlığı ise bu çalışmaların seçim tarihi açıklanmadan önce planlandığını belirtti. Kaymakamlık yetkilileri, 5 yıldır her zaman bu tarihte kömür dağıtım çalışmalarının yapıldığını, seçim kararının da yaptıkları planlamanın ardından alındığını açıkladı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "5 yıldır her zaman bu tarihlerde kömür yardımları yapılıyor. Soma Kömür İşletmeleri ile yazışmalarımız var. Bu yazışmalarımız seçim kararından önce yapılmış yazışmalar. Bu sadece Karabağlar'da yapılan bir çalışma değil. İzmir’in birçok ilçesinde bu yardımlar yapılıyor. Soma Kömür İşletmeleri’nde genelde kış aylarında iş yoğunluğu artıyor. Birkaç yıl önce buna bir çözüm bulalım istedik. Ve yaz aylarında kömürün gönderilmesini istedik. Aralık ayı geldiğinde vatandaşlar kömürlerini alamamaktan şikayetçi oluyor. Bu sıkıntıları yaşamamak için aldığımız bir önlem. Birkaç yıldır yaz aylarında kömürü dağıtıyoruz. Seçim kararı bizim planlama yaptığımız tarihten sonra alındı. Yapabileceğimiz bir şey yok" denildi.