CHP Sözcüsü Tezcan, eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in tutuklanmasına tepki göstererek "Hukuki bir karar değil siyasi bir karar hatta siyasi bir karar olmanın ötesinde siyasi bir operasyon olduğunu gösteriyor. Eren Erdem'in bu davanın sonunda aklanacağına inanıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in ''terör örgütüne yardım etmek'' suçundan tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Tezcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye bir çadır devleti değildir. Hiçkimse Türkiye'nin bu birikimini çadır devleti görüntüsü vererek heba edemeyecektir. Tutuklama kararı önümüzde gerekçesi çok ilginç diyor ki yurtdışına kaçma şüphesi var. Eren Erdem'in 2 yıldan bu yana bu dava nedeniyle dokunulmazlığı yok. Bu dosya nedeniyle. Yani 2 yıl içerisinde tutuklayabilirlerdi. 2 yıldır 38 kez yurtdışına çıkmış. İfadesindeki beyanı kaçsam o zaman kaçardım. 2 yıldır dokunulmazlığı olmayan birini bugün tutuklayacaksınız.

"HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR KARAR"


Hukuki bir karar değil siyasi bir karar hatta siyasi bir karar olmanın ötesinde siyasi bir operasyon olduğunu gösteriyor. Parti Meclisi üyemiz ve 26. dönem milletvekilimiz Eren Erdem'in bu davanın sonunda aklanacağına inanıyoruz. Eren Erdem ile ilgili hiçbir şüphemiz yoktur. FETÖ ile kucak kucağa olanlar FETÖ'ye karşı olanları FETÖ'cülükle suçlamaya devam ediyor. Bu devran böyle gitmeyecek gitmez.''

Ne Olmuştu ?


Ankara’da bu sabah gözaltına alınan CHP Milletvelili Eren Erdem İstanbul’da hakim karşısına çıkartıldı. Erdem terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklandı.

Ankara’da gözaltına alınan CHP Milletvekili Eren Erdem Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Hakkında açılan Karşı Gazetesi davası nedeniyle savcılığın “kaçma şüphesi” gerekçesiyle gözaltına alınan Erdem İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

CHP’nin 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter’dan yaptığı açıklamada Eren Erdem’in tutuklandığını duyurdu.